Başbakan Davutoğlu: "Bu oyunu bozacağız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu: “Çakallar millete tuzak kurmakla meşgul. Bunlar seçime kadar demokrasi derler seçimden sonra Kandil derler. Biz bu oyunu gördük biliyoruz. Bir daha oynamalarına izin vermeyiz” dedi.

"1 Kasım’da bu oyunu bozacağız"
Yeni Asır'dan Sırrıberk Arslan'ın haberine göre Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Kahramanmaraş mitinginde yaptığı konuşmada, "Bunlar seçime kadar demokrasi derler seçimden sonra Kandil derler. 7 Haziran'da olduğu gibi. Biz bu oyunu gördük biliyoruz. Bir daha oynamalarına izin vermeyiz. 1 Kasım'da bu oyunu bozacağız" mesajı verdi. Davutoğlu şunları söyledi:

AK PARTİ'Yİ SİYASETİN DIŞINA İTMEK MÜMKÜN MÜ?: 7 Haziran seçimlerinde milletin iradesi koalisyon yönünde tecelli etti. 7 Haziran'dan sonra milletin sözünün üzerine söz bilmeyiz. Milletimiz ne dediyse başımızın tacı dedik. İşte biz bu anlayışla sandığı doğru okuduk. Ve hemen ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için koalisyon görüşmelerine başladık. Ne var ki muhalefet neden muhalefette kalmasını ispat edercesine milletin iradesine sırtını döndü. Ne dediysek hayır dediler. Bakın CHP çıktı blok siyaseti dedi. Sanki ülkede gerilim azmış gibi kutuplaştırıcı bir dil kullandılar. Zannettiler ki AK Partiyi dışlayabilirler, siyaset alanının dışına itebilirler. AK Parti'yi siyasetin dışına itmek mümkün mü?

BAŞBAKANLIĞI MİLLET VERİR: Yahu başbakanlığı millet verir millet. Kimse kimseye ikram edemez. Peki başbakanlık koltuğundan biz feragat ettik mi. Milletin emanetini bıraktık mı? Bir saniye dahi sizin bize verdiğiniz emaneti herhangi bir şekilde göz ardı ettik mi? İşte AK Parti farkı. Hiçbir zaman 13 yıllık iktidarın kazanımlarını tartışma konusu yapmayız. 13 yıl Türkiye için Ak yıllardır. Sayın Bahçeli ne dediysek hayır dedi. Millete hizmet etmek isteyen milletin sorumluluğunu almaktan kaçar mı? Millete hizmet etmek isteyen, tam da terörle mücadele sürerken gel bu taşın altına beraber elimizi sıkalım, bu terör belasıyla beraber mücadele edelim diyenlere hayır diyebilir mi? Ama Bahçeli dedi.

SORUMLULUKTAN KAÇMAYAN TEK PARTİYİZ: Biz terörle mücadele ile gecemizi gündüzümüze katarken o her türlü teklifimize hayır dedi. Yani şunu dedi; 'siz gidin terörle mücadele edin. Ben rahat koltuğumda oturayım.' Peki terörle mücadelede bizi yalnız bırakana bu millet oy verir mi? MHP'li o samimi kardeşlerim terörle mücadelede bizi yalnız bırakan Bahçeli'ye oy verir mi? İşte buradan CHP'li MHP'li bütün partili vatandaşlarıma sesleniyorum. Gördüğünüz gibi son üç ay içinde hiçbir sorumluluktan feragat etmeden, kaçmayan tek parti AK Parti oldu. Çünkü biz zor günlerin partisiyiz.

HDP YİNE TERÖR KARTINI AÇTI: HDP bir kez daha terör kartını açtı. Türkiyeleşeceğiz dedi, milletin ne dediğiyle değil Kandil'in ne dediği ile ilgilendi. HDP yönetimi teröre karşı taraf almak yerine, sırtımızı teröre verdik dedi. Uyuyan polislerimiz Ceylanpınar'da şehit edilince biz onları da, onların sırtını dayadıkları Kandil'e de gereken cevabı verdik. Vermeye devam edeceğiz. Yani birisi ben sırtımı teröre verdim, diğeri de siz terörle mücadele edin diye akıl verirken bizimle hükümet kurmaktan kaçıyor. İkisi aynı mantığa dayanıyor bunların. Terörle mücadeleden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Bu milletin fertleri arasına kardeşle kardeşin arasına fitne sokmak isteyenlere karşı dimdik duracağız. Biz bu oyunu biliyoruz. Bunlar seçime kadar demokrasi derler seçimden sonra Kandil derler. 7 Haziran'da olduğu gibi. Biz bu oyunu gördük biliyoruz. Bir daha oynamalarına izin vermeyiz. Milletimiz de bunların içi yüzünü biliyor. Hiç şüpheniz olmasın. Sandıkta milletimiz bunu onlara net olarak gösterecek.

DERTLERİ KOLTUK

Bunların meselesi parti, koltuk, şahsi mesele. Bizim meselemiz memleket meselesi. Biz memleket tehdit altında iken şahsi hesap yapmayız. Biz buradayız deriz. Biz buradayken puslu havaları seven çakallara meydanı bırakmayız. Hem de yedi düvele meydan okuyarak. Gün birlik beraberlik günüdür. Biz her sorunu çözme iradesine sahibiz. YSK'nın sandık kararı seçim güvenliğini tehdit edenlerin işine yaradı. Kimin kimle hareket ettiğine iyi bakın. Kimler Paralele destek veriyor görüyormusunuz. Çakallar millete tuzak kurmakla meşgul.

'Silahlar bırakılacak'

ATV-A Haber ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü PKK'nın seçimlere kadar eylemsizlik kararı alacağına dair iddialara cevap verdi. Davutoğlu, "Son silah bırakılıncaya kadar operasyon yapılacak" mesajı verdi. Operasyonların seçimlerle ilgili olmadığını ve PKK'nın her seçim sonrasında yeniden eylemlere başladığını hatırlatan Davutoğlu, "Biz onların ciğerini biliriz" dedi. Davutoğlu, "Çıkacaklar ve diyecekler ki, 'silahlı yöntemle mücadele bitmiştir, madem biz 80 milletvekili ile mecliste temsil ediliyoruz, her tür silahı teslim ediyoruz. Dağda bayırda ovada nerede olursa olsun hiçbir terörist artık Türkiye topraklarında barınmayacak, çekiliyoruz' Nereye çekilirlerse çekilsinler. Silahları nasıl teslim edeceklerini konuşabiliriz. Ama silahları teslim etmeden eylemsizlikti, çatışmasızlıktı, milletimizin geleceğinin karartılmasına izin veremeyiz" dedi.