Aziz Yıldırım: "Adaletli yönetim istiyoruz"

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 2 - 2 biten ve liderliği kaybetmelerine sebep olan Gaziantepspor maçının ardından hakemlere tepki gösterdi.

"Adaletli yönetim istiyoruz"
CİHAN'da yer alan habere göre maçın hakeminin kötü bir yönetim sergilediğini söyleyen Yıldırım, “İlk devrede puanlar yakın gidiyor, ama ikinci devre burası yangın yerine döner. Hiçbir takımın hakkı yenmesin. Adaletli yönetim istiyoruz. Hemen şimdi federasyon yine bize ceza vermeye kalkmasın. Bu cezalarla bir yere varılmaz.” dedi.

Maç sonrası yaptığı değerlendirmede gazetecilere serzenişte bulunan Yıldırım, “Gazetecilik yapmıyorsunuz, muhabirlik yapmıyorsunuz. Hep birşey yakalayalım, bunun üzerine yorum yapalım, onunla ilgili konuşalım. Bunlar artık geçmeli. Biraz düzgün gazetecilik yapın, muhabirlik yapın. Televizyonculuk yapın. Biz birşey öğrenmeye çalışıyoruz. Yanlış konuşmayalım, konuştuğumuz şeyin doğru olması için çalışma yapıyoruz. Ama siz inatla geliyorsunuz sıkıştırıp birşeyler yapmak, 'Onu yapın, bunu yapın' demek için çalışıyorsunuz. Yanlış bunlar.” ifadelerini kullandı.

'CANER'İN RAKİBİNİ İTTİĞİ POZİSYON PENALTIYDI'

Fenerbahçe'nin iyi oynamadığını söyleyen Yıldırım, “Sebebi de Hasan Ali'nin erken atılması. Atılmasından dolayı da şok bir gol yedik. Kötü bir gol yedik. Saha da kötü, hakem de kötü. Sezon başından beri hakemler kötü. Her takım şikayetçi. Bana göre Hasan Ali'nin atıldığı pozisyon, çok seyrettim, kırmızı kart değil. Orada tehlikeli bir hareket varsa ki, dokunmuyor görüntülere göre, benim gördüğüm kadarıyla dokunmuyor. Herkes görür, tahlilini yapar. Orta sahanın öbür tarafında da Gökhan da -5 metre hemen hemen arkasında diyelim- 50 metre top sürecek, bariz gol şansı olacak... Böyle bir şey de yok. Hakem bundan bir sene önce bizim Bayburt'ta yaptığımız kupa maçında da bizim oyuncuları çok tekmelediler, hiç bir şey göstermedi. Hatta ben Hasan'ı aradım, 'Bu yanlış yapıyor, inin konuşun' dedim. Yani bilhassa Diego'yu o gün çok tekmelediler. Bugün de 21 ve 50 numara devamlı tekmelediler. Oyunculara devamlı sert girdiler. 50 numara Nani'yi yıldırmak için devamlı vurdu etti ama kart görmedi. Hem bizim tarafımızdan hem de Gaziantep tarafından kötüydü hakem. Mesela Caner'in son dakikada ittiği pozisyon penaltıydı, veremedi.” açıklamasında bulundu.

'RİCA EDİYORUM HAKEMLER HER TAKIMA EŞİT MESAFEDE OLSUN'

Hakemler noktasında Türkiye'de standartların aynı uygulanmadığını dile getiren Yıldırım, şunları aktardı: “İlk devrede puanlar yakın gidiyor ama ikinci devre burası yangın yerine döner. Hiçbir takımın hakkın yenmesin. Adaletli yönetim istiyoruz. Hemen şimdi federasyon yine bize ceza vermeye kalkmasın. Bu cezalarla bir yere varılmaz. Bunları iyi eğitsinler. İyi olanları seçsinler. Burası para alıp yan yatma yeri değil. Hepsine profesyonel yapacağız diye bazılarının kafalarına göre burada maç yönetmesinler. Bunlar yanlış şeyler. Türk sporuna bir katkısı olmuyor. Hepimizi üzüyor. Üzüntülerin sonunda hepimiz daha değişik konuşmalar yapmaya başlarız ki bu işin tadı kaçar. Bugün Hasan Ali'nin atıldığı pozisyon kırmızı kart olamaz. Bariz gol atma pozisyonu yok. Rica ediyorum hakemler herkese eşit mesafede olsunlar. Kötü maç idare etmesinler. Şampiyonu ve küme düşenleri de onlar tayin etmesin. Bırakınız takımlar kendi kaderini tayin etsinler. Bu futbolcuların, kulüplerin harcamalara, yapmış oldukları borçlanmalara, her şeye sonra yazık olur.”

Yıldırım, Trabzonspor'un yeni başkanıyla ilgili olarak da “Camianın başkanı hayırlı olsun. Geri kalan bizi ilgilendirmez.” yorumunda bulundu. Fenerbahçe'nin forma göğsünde reklamını taşıdığı firmanın Rus firması olmasıyla ilgili bir problemin yaşanıp yaşanmadığı yönünde bir soru yöneltilen Yıldırım, “Göğüs firmasıyla ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Zaten sıkıntının olmaması için hepimizin aklı selim düşünmesi ve ona göre hareket etmesi lazım.” değerlendirmesini yaptı.

GALATASARAY'A AĞIR GÖNDERME

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı ile yaşanan lisans gerginliğine ilişkin de konuşan Yıldırım, lisansı veren kişinin işten atılmasıyla sorunun çözülmeyeceğini, o kişinin mahkemeye verilmesi gerekiğini belirtti. Yıldırım, “Gelecek mahkemede neden lisansı verdiğini anlatacak. Ne karşılığında ya da söz... 17 sene çalışmı diyorlar. 17 sene çalışmış insan bu lisansın verilmeyeceğini bilmez mi? Mahmut Bey dedi ki, 'Rahmetli Özhan Bey olsaydı, Duygun hoca olsaydı bunlar olmazdı. Bunu iyi anlamak gerek. Siz sahtekarlık yapıyorsunuz, bunu da gelip federasyona yüklüyorsunuz. Sonra 'Ben spor yapıyorum' diyorsunuz. Yanlış.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray'dan Aziz Yıldırım'a: "Senin kim olduğunu herkes biliyor"

Galatasaray spor kulübü resmi internet sitesinden Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik sert eleştiriler içeren "Senin kim olduğunu herkes biliyor" başlıklı bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu akşam Türkiye gündemine düşen bir demeç, güzel bir atasözümüzü hatırlamamıza vesile oldu. 'Kişi kendinden bilir işi' derler bu topraklarda… Şayet biri çıkıp birilerini sahtekârlıkla suçluyorsa 'Ben bu durumda olsam sahtekârlık yapardım' diyordur aslında... Fenerbahçe’nin kişiliği ve icraatları kamuoyu tarafından gayet iyi bilinen başkanının söylediklerini de bu kapsamda değerlendiriyoruz.

Hatırlarsınız, kısa bir süre önce Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Alex de Souza, 'Başkan eğer bize güvenseydi, biz zaten kendi emeğimizle şampiyon olabilirdik. Şikeye bulaşıp, biz futbolcuları ve Fenerbahçe'yi lekelemesine gerek yoktu' demişti.

Alex’in bu beyanatının karşılığını veremeyen ve asla veremeyecek olan, bir de çıkıp hiç utanmadan Galatasaray’ı sahtekârlıkla itham eden birine 'Sen kimsin' desek hafif kalır. 'Senin kim olduğunu herkes biliyor' demek ise gayet yeterli olur."
Konular Spor Haberleri