"Benim yandığım gibi yansınlar"

Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde helikopterden açılan ateş sonucu şehit olan Vedat Büyüköztaş’ın annesi Adalet Sözeri: "Adalet sadece mahkemelerde değil vicdanlarda da olsun..."

"Benim yandığım gibi yansınlar"
Sabah'tan Safure Cantürk'ün haberine göre Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı'nın, önünde helikopterden açılan ateş sonucu şehit olan Vedat Büyüköztaş'ın annesi Adalet Sözeri, Anneler Gününde yüreği yanan şehit anneleri için adalet istedi. FETÖ'cülere seslenen Adalet anne, "Benim oğlumun elinde silah yoktu, Türk bayrağı vardı. Yavrumdan ne istediniz. Bu ülkenin ekmeğini yiyip, bu ülkenin evlatlarını nasıl vurdunuz. Bizden, Türkiye'den ne istediniz" diye sordu. Evladı şehit düşmüş her anne gibi Anneler Günü'nün eksik olduğunu söyleyen Adalet Anne, "Ben tüm şehitlerimiz için adalet istiyorum. Darbeci FETÖ'cüler için idam istiyorum. Adalet sadece mahkemelerde değil vicdanlarda da olsun. Cumhurbaşkanıma sesleniyorum, idam istiyoruz. FETÖ'cülerin ailesi de benim yandığım gibi yansın" dedi.

YÜREK YAKAN YAŞAMI

Adalet Sözeri (52) 13 yaşında evlendi. 25 yıl önce eşinden boşandı. 3 çocuk annesi Sözeri, hiçbir geliri olmadan 3 çocuğunu büyütmeye çalıştı. 2012'de oğlu Vedat Büyüköztaş'ın kullandığı araç kaza yaptı. Kazada gelinini, biri 2.5, diğeri 1.5 ve 4 yaşlarında 3 torunu ile 52 yaşındaki ablasını kaybetti.

Oğlu Vedat ve kendisi ağır yaralı kurtuldu. 15 Temmuz'daki ihanet gecesinde ise 35 yaşındaki oğlu Vedat Büyüköztaş'ı şehit verdi.