Esat Delihasan: 'Bu gurur hepimizin'

Avrupa Karate Şampiyonası’nda toplam 12 madalya kazanarak rekor kıran Karate Milli Takımı’nın başarısını değerlendiren Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "Bu gurur hepimizin." dedi.

"Bu gurur hepimizin"
CİHAN'da yer alan habere göre 16 kategorinin 12’sinde podyuma çıktıklarını ve Avrupa karatesinde söz sahibi olduklarını gösterdiklerini belirten Başkan Delihasan, "Kasım ayındaki Dünya Şampiyonası’nda aynı başarıyı göstermek istiyoruz." diye konuştu.

Fransa’nın Montpellier kentinde yapılan Avrupa Karate Şampiyonası’nda 12 madalya kazanan Karate Milli Takımı’nda rekor sevinci yaşanıyor. Türkiye’ye şampiyona tarihinde en fazla madalyayı kazandırdıkları için gururlu olduklarını belirten Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "Son yıllardaki istikrarlı grafiğimizi Montpellier’de de sürdürdük. 16 kategorinin 12’sinde madalya kazanmamız takımımızın kalitesini bir kez daha ortaya koydu." diye konuştu.

Hakem hataları nedeniyle iki final kaybettiklerini ifade eden Esat Delihasan, "Özellikle Serap Özçelik ve Aykut Kaya’nın maçlarında hakemlerin kaldırdığı yanlış bayraklar nedeniyle iki altın madalyadan oldu. Maçlardan sonra Avrupa Hakem Kurulu’na gerekli itirazlarımızı yaptık. Avrupa Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos’a da konuyla ilgili ayrıntılı bir rapor sunduk." diye konuştu.

Milli Takım’ın Montpellier’de elde ettiği sonuçların Kasım ayındaki dünya şampiyonası öncesi umut verici olduğunu vurgulayan Esat Delihasan, "Milli Takım’da son iki yılda büyük bir değişim yaşamamıza rağmen başarı çıtamızda bir düşüş olmadı. Bu da altyapı ve gençlere yaptığımız yatırımın sonucu. Yaş ortalaması 24 olan Milli Takım’ın Linz’deki Dünya Şampiyonası’nda da başarılı sonuçlara imza atacağına inanıyorum." diye konuştu. 

Esat Delihasan: 'Bu gurur hepimizin'
Konular Spor Haberleri