Berat Albayrak: "Demir yumruğu tepelerine indireceğiz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Türkiye’nin her zaman güvenilir bir liman olmaya devam edeceğini belirterek, “Müşteri, yatırımcı ve biz de kazanıyoruz. Bu durum ortaya koyduğumuz politikaların da ne kadar doğru olduğunu göstermektedir” dedi

"Demir yumruğu tepelerine indireceğiz"
Yeni Asır'da yer alan habere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Enerjisa'nın halka arzedilme töreninde yaptığı konuşmada, "Ülkemiz üçüncü çeyrekte yüzde 11 büyüme ile dünya lideri oldu. Dünyada ilk 10 ekonomiye girmek için tüm enstrümanlara sahibiz. Bu yıl yüzde 7'ler civarında bir büyüme bekliyoruz.

Türkiye'de yatırım yapan herkes, Türk firmasıdır, başımızın tacıdır. Türkiye'ye yatırım yapan hiçbir zaman kaybetmedi. Türkiye her zaman güvenilir bir liman olmaya devam edecek" dedi. Enerji piyasasının sağlamlığının o ülkenin ekonomisinin gücünü gösterdiğini ifade eden Bakan Albayrak, "Enerji piyasalarının liberizasyonu ile ilgili olarak tüm düzenlemeleri hayata geçirdik. Bu kapsamda özel sektörün yatırımlarını rahatça yapabilmesi için tüm adımları attık. Milli enerji ve maden piyasalarında da çalışmalarımızı ciddi anlamda hızlandırdık"
diye konuştu.

HEDEFİMİZ İLK 10

16 Nisan referandumu ile siyasi istikrarı sağlama bakımından önemli bir adım atıldığını belirten Bakan Albayrak, "Türkiye olarak dünyada ilk 10 ekonomiye girmek için tüm enstrümanlara sahibiz. Türkiye jeopolitik anlamda da taşıdığı önemle bu hedefe çok uzak değil. Ülkemiz yüzde 11 büyüme ile dünya lideri oldu, büyümemiz hızını kesmeden devam edecektir. Bugün yapılan yatırımların yüzde 75'inden fazlası tamamen özel sektör eli ile yapılıyor. Yabancı sermaye girişi de yıldan yıla artmaya devam ediyor. Türkiye son 15 yılda 180 milyar dolardan fazla doğrudan yabancı yatırımı kendine çekti" dedi.

GELEN BAŞIMIZIN TACIDIR

Türkiye'ye yatırım yapanların kaybetmediğini de sözlerine ekleyen Albayrak "Türkiye'de yatırım yapan herkes, Türk firmasıdır, başımızın tacıdır. Türkiye'ye yatırım yapan hiçbir zaman kaybetmedi. Türkiye her zaman güvenilir bir liman olmaya devam edecek. Elektrik sektöründeki ortaya koyduğumuz müşteri memnuniyetinde her zaman bunu sunduk. Şirketimizin saygınlığı da bu kadar olacaktır. Enerjisa'nın da bu hareketi çok önemli bir örnek. Müşteri, yatırımcı ve biz de kazanıyoruz. Hakikaten esas amaçlanması gereken nokta da bu olmalıdır. Bu durum ortaya koyduğumuz politikaların da ne kadar doğru olduğunu ortaya koymuştur. Geçtiğimiz iki yıla baktığımızda müşteri memnuniyeti çok ciddi anlamda artıyor. 2019 gibi halka arzlar, kurumsallaşma yanında Avrupa Mükemmeliyetlik Kalite Ödülü'nü de alacağımızı ümit ediyorum" dedi.

ÜLKEMİZE DUYULAN GÜVENİN GÖSTERGESİ

Türkiye'nin son zamanlarda uğradığı saldırılara rağmen yerli ve yatırımcı yatırımcılarına bunu yansıtmadığını da vurgulayan Bakan Albayrak "Yatırımcıların bu tavrı Türkiye'nin güçlü ekonomi ve enerji vizyonuna duyduğu güvenin göstergesidir. Bugün sadece elektrik dağıtım sektöründe 12 lisanslı şirketin önemli kısmında yabancıların sahip olduğu doğrudan veya dolaylı yatırım miktarıyla 10 milyar Türk lirasının üzerinde bir rakamdan bahsediyoruz. Özelleştirilen elektrik dağıtım ayağında Alman, Japon, Çek vb. dünyadaki birçok ülke firmalarının Türkiye'de yatırımcı olduğunu görüyoruz. Doğalgaz sektöründe 52 yabancı uyruklu gerçek ve tüzel kişi piyasalarımızda faaliyet gösteriyor. Bu yatırım yabancıların Türkiye'ye gösterdiği ilginin en güzel örneklerinden birisi" dedi.

YATIRIMCI HALKA ARZLARA HÜCUM ETTİ

Borsa İstanbul'da yılın başından bu yana gerçekleştirilen 4 halka arzın 3'ü talep toplama yöntemiyle yapılırken, yatırımcılardan 3 halka arzın toplam büyüklüğünün yaklaşık 4 katı talep gelmesi dikkati çekti. Yılın en büyük halka arzı olan Enerjisa'da ise yatırımcılar adeta hisse senetlerine hücum etti. Dün işleme açılan Enerjisa hisseleri 7,20 lirayı gördü. Hepsinin kafasına demir yumruğumuz inecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "Türkiye'ye tehdit oluşturan son terörist etkisiz hale getirilene kadar bu mücadelemiz devam edecek. Terörün kökü kazılana kadar nerede olursa olsun sınırımızın kenarında, dibinde oluşturulmaya çalışılan bu koridorlarının hepsinin kafasına, demir yumruğumuz tepelerine inecek" dedi. Hatay'da BOTAŞ Dörtyol terminali açılışında konuşan Albayrak, "Bu saldırıları ve bundan sonrakileri Allah'ın izniyle bertaraf edeceğiz. Bugün bu girişimleri, bu tuzakları kuranları, bu tuzaklarını Allah'ın izniyle başlarına geçireceğiz" diye konuştu.