TRT'de ekrana gelen "Dinle Kazan" programıyla ilgili açıklama!

TRT1'de Yayınlanan "Dinle Kazan" Programına Yönelik Basında Yer Alan Asılsız İddialara İstinaden Basın Açıklaması...

"Dinle Kazan" programıyla ilgili açıklama!
Sayın Basın Mensubu,

TRT1 ekranlarında 25 Eylül Pazar akşamı yayın hayatına başlayan “Dinle Kazan” programıyla ilgili basında yer alan kasıtlı asılsız haberlere istinaden siz değerli basın mensuplarını yaşanan süreçle ilgili bilgilendirmek isteriz.

The Walt DİSNEY Company’e ait Lincoln Square Productions ortak yapımı “What Would You Do?” (SEN OLSAN NE YAPARDIN?) formatını Türkiye uyarlayıcısı DIŞ Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği “Dinle Kazan” programının formatı 24 Ocak 2014’te noter tarafından onaylatılmış olup, TRT’ye yine 2014  yılının ocak ayında ilk sunumu yapıldı. Sen Olsan Ne Yapardın? Formatının hazırlanması yönünde kanal yöneticileri ile fikir birliği sağlanınca ilk adı “iyi ol dinle kazan” dosyamız yedeğe alındı.

Sen Olsan Ne Yapardın? İsimli programımızın yayından kaldırılma kararı üzerine, dosya güncellenerek Şubat 2016 tarihinde yeniden (İkinci defa) kanala sunuldu. Dinle Kazan, 2016 yılının Eylül ayında TRT1 ekranında yayın hayatına başladı.

İleti Medya Reklam Halkla İlişkiler ve Organizasyon Şirketi’nin (Sosyal Medya fenomeni @puccaa ve Serhat Osman Karagöz) iddia ettiği gibi program formatının kendilerine ait olduğunu açıklamaları tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmaktan uzaktır. Şirket kanıt olarak 27 Ocak 2016 tarihinde noterden onaylattıkları ve 28 Ocak 2016 tarihinde TRT yönetimine sunduğu belgeyi göstermekle yetinmekte aynı zamanda şirket yetkilileri sosyal medyada ki popülaritelerini kullanarak “Dinle Kazan” programına yönelik bir karalama kampanyası yürütmektedir.  Oysa daha önce belirtildiği gibi formatımızın gerek noter onayı ve gerekse TRT ye ilk sunumu 2014 tarihinde yapılmıştır. Müfterilerin iddia ettikleri formatlarının noter belgesi tarihi ve TRT ile temasları da 2016‘dır.

“Dinle Kazan” formatıyla ilgili 24 Ocak 2014 tarihinde aldığımız noter tasdikli belgeyi ekte bilgilerinize sunarız. Hakkımızda yayınlanan tüm asılsız haberlere istinaden gerekli hukuksal süreci başlatacağımızı bildirmek isteriz.

Saygılarımızla,

DIŞ YAPIM

TRT'de ekrana gelen "Dinle Kazan" programıyla ilgili açıklama!