Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hadi gel dök denize!"

“16 Nisan’da ‘evet’çileri denize dökeceğiz” diyen CHP’lilere İzmir halkı meydan okudu. Yüzbinlerce vatandaşın ‘evet’ sesleriyle inlettiği Gündoğdu Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bak işte burada şimdi ‘evet’çiler, hadi gel, hadi kimi denize döküyorsun görelim” dedi.

"Hadi gel dök denize!"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İstanbul’un Yenikapı Meydanı’nda önceki gün milyonlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan referandum kampanyası kapsamında dün İzmir’deydi. Gündoğdu Meydanı’nı dolduran yüzbinlerce İzmirliye hitabında Erdoğan, “16 Nisan’da ‘evet’çileri denize dökeceğiz” sözleriyle büyük tepki çeken CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un açıklamalarını hatırlattı.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da bu skandal sözlere destek vererek “16 Nisan’da ‘hayır’ çıkarsa, düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz” dediğini anımsatan Erdoğan, “Bazılarına dersi tam vermemiz lazım. 16 Nisan’da evet verenleri İzmir’den denize dökeceklerini’ söylüyor. Bak işte burada şimdi ‘evet’çiler, hadi gel, hadi kimi denize döküyorsun görelim. Eski Genel Başkanı da ondan aşağı kalmamak için olsa gerek ‘Hayır çıkarsa düşmanı İzmir’den denize dökmüş kadar sevineceklerini’ ifade ediyor. Al birini vur öbürüne. Bu ne terbiyesizliktir. Hani demokrasi, hani özgürlük? Benim oyumun kaderini sen mi belirleyeceksin?” dedi. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

KANLARIMIZLA VATAN YAPTIK

“Türkiye önce Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, Kafkas Cephesinde ardından İstiklal Harbi’nde düşmanı yendiğinde son noktayı nerede koymuştur? İzmir’de koymuştur. Düşmanı İzmir’de denize döktüğümüz günden beri hamdolsun bu topraklar bir daha düşman postalıyla kirletilemedi. Sadece 15 Temmuz’da böyle bir teşebbüs oldu, onu da milletimizle omuz omuza, yürek yüreğe ertesi gün akşam olmadan bertaraf ettik. Biz bu toprakları öyle masa başında cetvelle çizerek değil, kanlarımızla yoğurarak vatan yaptık. Vatan öyle kolay olmuyor, böyle oluyor. Evet, bu ülkenin her karış toprağı bin yıldır işte böyle vatan haline geldi. Maalesef bu gerçeğin farkında olmayanlar var.”

8. YENİLGİYE HAZIRLANIYOR


“Halkoylamasında ‘evet’ diyeni de ‘hayır’ diyeni de anlayışla karşılarız. Biz buyuz, demokraside bizim farkımız bu ama bunlar hayatları boyunca demokrat olamadılar ki. Şu andaki başkanları, bu sadece kaset genel başkanıdır. Malum kasetle geldi, 7 kere seçim kaybetti, şimdi 8’incisini kaybetmeye hazırlanıyor. Ey Kılıçdaroğlu, ‘evet’ diyenleri denize dökecek olan adam, bu ahlaksız, terbiyesiz adam... Niye sen bunu kesin ihraç kararıyla hemen Disiplin Kuruluna göndermiyorsun? Neden bunu yapmadın? Çünkü sen de aynı zihniyettesin.”

SEN OLMASAN ÜLKE RAHATLAR

“Yapabileceğinden mi? Yok canım neyi yapıyorsun sen? İşte buyur ‘evet’ burada. Hadi gel, gücün yetiyorsa dök. Alnını karışlarlar alnını, neyi döküyorsun? Haddini bileceksin. Sen bu ülkede ne yaptın? Sosyal Sigortalar Kurumunun Genel Müdürlüğünü yaptın. Bu zat, ‘Ben olmasam ne anlatacaklar?’ diyor. Sen olmasan, CHP rahatlar, ülke rahatlar. Senin ne olduğunu millete anlatalım ki millet 16 Nisan’da sandığa giderken oy zayiatı olmasın. İzmir demokrasiye saygısı olmayanları, 16 Nisan’da ‘Bana bak arkadaş, bıktık artık sizin yalanlarınızdan’ diyerek sandığa gömecek. “

Avrupa bedelini ödeyecek


Gündoğdu Meydanı’nı dolduran yüzbinlere, “Bizim İzmir sevgimiz öyle lafta değildir. Baktık ki İzmir’in vizyona ihtiyacı var, Binali Bey’i İzmir’e milletvekili yaptık. İzmir, ‘evet’çileri denize dökmeden bahsedenlere gereken dersi verecek mi? Öyle bir ses istiyorum ki, sadece Ege’den değil tüm Avrupa’dan duysunlar” diye seslenen Erdoğan, Avrupa ülkelerinde gurbetçilerin maruz kaldığı saldırıları hatırlatarak Batı’ya şöyle tepki gösterdi:

IRKÇILIK VİRÜSÜ SARDI

“Avrupa gurbetçi vatandaşıma atlarıyla itleriyle saldırıyor. Trabzon’da bir CHP’li vekil ise kendisini uyaran vatandaşıma, ‘çekil orda it’ diyor. Al birini vur ötekine. Sen nasıl bunu dersin? Bunlarda edep yok. Bunlar kadın bakanımızı orada arabaya mahkum ettiler be. Bunlar 100 yıl önce bize ‘hasta adam’ diyordu. Şimdi hasta adam Avrupa. Avrupa’nın ekonomisi kötüye gidiyor. Irkçılık bir virüs gibi onları sardı. Avrupa çöktükçe çöküyor. Bu defa işleri zor. Oysaki Avrupa’nın geleceği oradaki vatandaşlarımızın dinamizmidir.”

PATLAMA BEKLİYORUM

“Ben oy oranında ciddi bir patlama bekliyorum Avrupa’da. Bunu göreceğiz 16 Nisan’da, hiç endişeniz olmasın. Niye? Çünkü oradaki halkımıza çok zulmettiler, çok aşağıladılar. Ama halkımız da bunun hesabını soracak, vakit geliyor. AB üyelik meselesi 16 Nisan’dan sonra yeniden masaya yatırılacak. Bedelini onlara ödeteceğiz. Biz dürüst davrandık. Avrupa ise tüm ümidini terör örgütlerine bağladı. Terör örgütlerini besleyerek üzerimize salıyorlar. Teröristlerin inlerine girdik, onları çökertiyoruz. Utanmadan sıkılmadan benim oradaki soydaşlarımın üzerine atları, itleri süreceksin, biz sessiz mi kalacağız?”

MERKEL’E DEDİM Kİ...

“Ülkeyi çapulculara bırakmayacağız. Bayan Merkel, ajan teröristi (Deniz Yücel) bizden istiyor. Dedim, ‘kusura bakmayın, bizim mahkemelerimiz sizinkilerden daha adil.’ Bir ay Almanya’nın İstanbul konsolosluğunda saklandı bu terörist. Bundan sonra kusura bakma, Türkiye yol geçen hanı değil. Siz orada teröristleri barındırıyorsunuz, biz de teröristleri artık bu şekilde barındıracağız.”

Kalbi mühürlü


Kılıçdaroğlu’nun, 15 Temmuz’daki FETÖ darbe teşebbüsünü ‘kontrollü darbe’ olarak tanımladığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: “Bunların oturdukları koltuklar zaten sipariş, öyle oturuyorlar. Bunlar siyasetin içinde yoğrula yoğrula gelmediler, kazıya kazıya gelmediler, milletin gönlünü ala ala gelmediler. Sipariş bir CD, kaset, onunla geldiler ve bütün bunlara her şeyi anlatmamıza rağmen FETÖ ile müşterek çalışma. Oradan gelen bir talimatla buraya geldiler ve bunlar İstiklal Harbi’nin anlamını kavramamışlar. Bunların millete, milli iradeye, özellikle İzmir’e zerre kadar saygıları yok çünkü İzmir düşman denize dökülürken cayır cayır yanıyordu. Savaşın ardından İzmir adeta küllerinden yeniden doğan bir şehirdir. Böyle bir mücadeleyi anayasa halk oylamasıyla nasıl mukayese edersiniz? Bu halk oylaması kabul edilirse anayasanın 18 maddesi değişecek. Cumhurbaşkanlığı ile başbakanlık birleşecek. Artık sadece cumhurbaşkanı olacak. Anladın mı Kılıçdaroğlu? Ama kulağı var duymuyor, gözü var görmüyor, dili var hakikati konuşmuyor çünkü kalbi mühürlü.”

Darbeciyi içeri sen mi tıktın!

CHP Lideri’nin, “Başbakan da Cumhurbaşkanı da 15 Temmuz’un üzerine örtmek istiyor” iddiasına tepki gösteren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Kılıçdaroğlu, bak yalan söyleme. Şu anda binlerce kişi cezavlerinde. Bu darbecileri cezaevlerine sen mi tıktın? Biz bunları emniyet güçlerimizle toparladık, yargıya teslim ettik. Şu anda binlerce kişi cezaevinde. Bundan sonrası yargıya ait, süreç devam ediyor. Böyle garip bir adam bu adam. Fakat yalancının mumu 16 Nisan’a kadar yanar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hadi gel dök denize!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hadi gel dök denize!" - Resim : 2