"İngiliz ajanlar Kaşıkçı’yı kaçıracaktı" iddiası!

İngiliz gizli servisi MI6’nın ajanlarının, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı, katledilmeseydi aynı gün kaçıracağı iddia edildi

"İngiliz ajanlar Kaşıkçı’yı kaçıracaktı" iddiası!
Yeni Asır Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine göre Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Suudi Muhaberatı, CIA ve MOSSAD'a yönelik bir karşı harekat içerisinde olduğu öğrenilen İngiliz gizli servisi MI6'nın ajanlarının, cinayet günü Suudiler o katliamı yapmasaydı, Cemal Kaçıkçı'yı kaçıracakları ve bu vahşeti boşa çıkaracak plan bile yaptıkları öğrenildi.

EMRİ SELMAN VERDİ

Öte yandan ABD'li bir grup senatör, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Cemal Kaşıkçı cinayetinden sorumlu tutulmasını öngören tasarıyı Senato'ya sundu. ABD'nin önde gelen senatörlerinden Cumhuriyetçi Lindsey Graham, Marco Rubio ve Todd Young ile Demokrat senatörler Dianne Feinstein, Ed Markey ve Christopher Coons tarafından sunulan tasarıda, Veliaht Prens Selman'ın Kaşıkçı cinayetinin suç ortağı olduğundan "yüksek derecede emin" olunduğu belirtildi.

Tasarıda, Suudi Prens Muhammed bin Selman'ın cinayeti işleyen güvenlik timini kontrol ettiğine vurgu yapılırken, "Bu durum, bu iğrenç işi yürütme planının başında Veliaht Prens'in olduğunu gösterir" ifadesi kullanıldı.

ŞÜPHEYE YER YOK

Senatör Graham, tasarıyı duyuran yazılı açıklamasında, ABD'de oturum izni bulunan Kaşıkçı'nın 3 çocuğunun da Amerikan vatandaşı olduğuna dikkat çekerek, "ABD'nin vahşi Kaşıkçı cinayeti hakkında net bir açıklama yapmasının, ulusal güvenlik çıkarları için hayati önem taşıdığına inanıyorum" görüşünü paylaştı.

Tasarıya imza atan senatörlerden Rubio ise aynı açıklamada, Muhammed bin Selman'ın Kaşıkçı cinayetini bildiğine yönelik hiç bir şüpheye yer olmadığını, aksine buna göz yumduğunu ve yöneterek katıldığını belirtti.

TRUMP'A BASKI

Sunulan tasarıda ayrıca, Donald Trump yönetimine ve uluslararası topluma, Kaşıkçı cinayetinin yanı sıra, Yemen'deki insani kriz, Katar'ın ablukaya alınması ve diğer muhaliflere uygulanan baskıdan dolayı da Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın sorumlu tutulması çağrısı yapıldı. Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Gina Haspel, 4 Aralık Salı günü Kaşıkçı cinayetine ilişkin bazı senatörlere kapalı oturumda bilgi vermişti. Brifingin ardından basına açıklamalarda bulunan senatörler, Kaşıkçı cinayetinin emrini Muhammed bin Selman'ın verdiğine dair şüphelerinin kalmadığını dile getirmişti.