Mustafa Denizli: "Kazansak mutlu olurduk"

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, "İki kez öne geçtik eğer kazansaydık mutlu olurduk." dedi.

"Kazansak mutlu olurduk.."
CİHAN'da yer alan habere göre Süper Lig Hasan Doğan Sezonu’nun 13. haftasında Galatasaray, Beşiktaş’ın puan kaybettiği haftada fırsatı değerlendiremedi ve Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı.

Karşılaşmanın ardından Mustafa Denizli açıklamalarda bulundu. İyisiyle hatasıyla bir başlangıç yaptığını belirten Denizli, “Bir doksan dakika geçirdik. İki kez sevindik ama 1 puan çıkarabildik. Ben bunu aslında kazanç olarak görüyorum. Yaşadığımız zaafı asgariye indirmek için çalışmamız gereken günler var. Kasımpaşa bu ligin iyi ekiplerinden. Biz en azından şunu yapsaydık çok mutlu olurduk. İki kez öne geçme avantajını devam ettirmek ayrı bir avantajdı. Bir puan burada bu görüntüyle iyidir. Bunu daha sağlıklı ortaya koyup 3 puanla kapattığımız zaman daha mutlu olacağız. Eksiklerimiz var. Bunları aştığımıza zaman düşündüğümüz işleri de başarmış oluruz. Takımla birlikte 2 çalışmayla zorlu maça çıkmak kolay değil. Futbolcularımız oyun olarak değil ama mücadele olarak maç öncesi konuştuklarımızın büyük bir kısmını yaptılar.” diye konuştu.

“Zaman her şeyin ilacıdır” diyen Denizli, “Takım son haftalarda psikolojik olarak da yıprandı. Düşünmediği puanlar kaybetti. Uzun bir seyahatten sonra Atletico Madrid ile müsabaka oynadı. Son 3-4 haftayı düşününce bu dönüş olarak da değerlendirebiliriz. Bunlar çözülecek. Futbolda sıkıntılar çözülmek için vardır. İnşallah ekip olarak bunun üstesinden gelebiliriz.” dedi.

Bir basın mensubun “Hocam Mustafa Denizli’nin etkisini takımda ne zaman göreceğiz?” şeklinde ki sorusuna tecrübeli teknik adam, “İlk yarının sona ermesinden sonra arayı değerlendirmenin planlarını yaptık. 5-6 haftada biz illa bir şeyleri kapatacağız değil, gerçek manada birbirimizi tanımak için zamana ihtiyacımız var ama ben bu zamanı bekleyemem. Çizgiyi kaçırmamak gerek. Büyük takımsak bu süreyi değerlendireceğiz. Düşündüğümüz çizgideki maçları oynarız. Mümkünse bu süreyi kayıpsız geçmek istiyoruz. Futbolcularımız bu kaliteye sahip. Çalışmayla ve daha değişik uygulamayla aşacağız. Bunun başka bir çaresi yok." şeklinde konuştu.

Devre arası transferi için ise Denizli, “Şu anda iki gün sonra kalkıp şuna ihtiyacımız var diyemeyiz. Hiç düşünmediğimiz bölgeler için de düşünebiliriz.” yorumunu yaptı.

'Futbolcularınız da yeterince heyecan gördünüz mü?' sorusuna ise Denizli, şöyle cevap verdi: "Türkçe'de bir laf var. Balık ya baştan kokar ya da toparlanır. Burada önemli olan bu camiada kim hizmet ederse etsin bu heyecan bende var. Ben sahaya çıktığım ilk gün teknik direktör olarak çıktığım o günkü heyecanım neyse o heyecanı yaşıyorum. Futbolcularım bunu zaman içinde anlar."

Sneijder'in antrenman yapmıyoruz şeklinde ki açıklamaları hakkında sorulan sorulara ise Denizli, "Futbolcular neden bu konuya girer bilmiyorum. Böyle bir açıklama yaptıklarına da duymadım. Dönem içinde yaşanmışlar, bitmişler çocuklarımızı çok fazla etkilememeli. Bu konuda çok fazla konuşmamak lazım olumlu olumsuz." değerlendirmesinde bulundu.
Konular Spor Haberleri