"Koruyucu" dizisi sektöre çeki düzen verecek!

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, Netflix'in ilk Türk dizisi The Protector (Koruyucu) hakkında çıkan bir makaleyi köşesine taşıdı.

"Koruyucu" dizisi sektöre çeki düzen verecek!
Milliyet Gazetesi'nden Sina Koloğlu'nun yazısı...

'Koruyucu’nun sektöre çeki düzen vereceği iddiaları var. Netflix’in, başrollerinde Çağatay Ulusoy’un oynadığı ilk Türk dizisi ‘Koruyucu’nun (The Protector) yapımcısı Alex Sutherland, (‘Argo’, ‘Tinker’, ‘Tailor’ ve ‘Soldier’ ‘Spy’ gibi filmler var listesinde). Arap gazetesi The Nation’un 20 Mayıs’ta internet sitesinde yayınlanan bir söyleşisinde okudum. Başlık, ‘The Protector Türk televizyonunda değişimi gerçekleştirecek.’ Türkiye’deki dizi sektörünün kendilerinden çok şey beklediğini belirten Sutherland, “Yüksek standartta bir iş bekliyorlar. Türkiye’de prodüksiyonda çığır açmayı ümit ediyoruz” diyor.

‘The Protector’un Türk dizi standartlarından çok farklı olduğunun da altı çizilirken, örnek uzun diziler gösteriliyor.

Yazıda şöyle deniyor: “Standart tarife, uzun ve zor işler, 100 bölüme denk geliyor. Netflix’in bu projesine baktığımızda hayli incelmiş bir iş var, ilk sezon 10 bölüm olarak düşünülüyor.”

Ayrıca, yaptıkları post prodüksiyon aşamasının yerli prodüksiyonlara göre daha basit ve verimli olduğunu, sektörün buna ayak uyduracağını düşündüğünü söylemiş Sutherland. Bizim sektör, bu diziyi çok merak ediyor Netflix cephesine göre...

Sina KOLOĞLU / Milliyet