"Teröre desteğe" devam edecekler!

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Rakka’nın terör örgütü DEAŞ’tan kurtarılmasından sonra da terör örgütü PKK/PYD’ye silah sağlayacaklarını söyledi.

"Teröre desteğe" devam edecekler
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Mattis, Türkiye’ye güvence niteliğindeki mektubundan da çark ederek, örgütün elindeki silahların geri alınması için “Elimizden geleni yapacağız” demekle yetindi.

Mattis Almanya’ya giderken yanında bulunan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Associated Press’in haberine göre Mattis Türkiye’ye verilen silahları geri alma sözünün bir sonraki görevin yeri ve zamanına bağlı olduğunu vurgulayarak adeta bir çarka imza attı. Gelecek hafta Brüksel’de Türk mevkidaşı Fikri Işık’la bir araya gelecek olan Mattis, bütün silahların geri alınıp alınmayacağı konusundaki soruya ise “Elimizden geleni yapacağız” şeklinde cevap verdi.

Işık’a mektup yollamıştı

Mattis, geçen hafta Savunma Bakanı Işık’a bir mektup göndererek Rakka operasyonundan sonra terör örgütü PKK/PYD’ye verdikleri silahları geri alacaklarını söylemişti. Bakan Fikri Işık ise mektuba ilişkin açıklamasında, “O mektupla ABD’nin yazılı taahhüt vermesi olumlu. Dağıttıkları silahları toplayabilirler ama isterlerse... Ayrıca gönderilen mühimmatla ilgili basına yansıyan bilgilerle bize iletilenler arasında fark var” demişti. Son dönemde öldürülen PKK'lı teröristlerde seri numaraları silinmiş ABD menşeili silahlar ele geçirilmişti.