"Twitter’da fuhuşa" hapis cezası!

Emniyet güçlerinin köşeye sıkıştırdığı fuhuş çeteleri çareyi sosyal medyada buldu.

"Twitter’da fuhuşa" hapis cezası!
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre çeteler özellikle twitter üzerinde açtıkları hesaplarda eskort paylaşımı yaparak fuhuşa aracılık ediyor.

Bunun yanı sıra çetelerin sosyal paylaşım platformu twitter'da fuhuş için whatsapp numarası paylaşarak ilan vermesi tepki çekti. Hukukçular bu çetelerin daha sıkı bir takibe alınarak internetten de temizlenmesi yönünde görüş birliğine vardı.

6 AYDAN 3 YILA KADAR

Twitter, facebook gibi sosyal paylaşım ağlarında kadınların müstehcen görüntü, yazı veya sözlerini yayınlayan veya yayınlanmasına aracılık eden kişilerin 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığını kaydeden avukat Abdi Yaşar, "Bunun yanı sıra kişi bin güne kadar para cezasıyla cezalandırılır. Eğer kişiler twitter üzerinden fuhuş yapan şahısların görüntü, adres, telefon ve ücretleri konusunda paylaşımlarda bulunur, fuhuş yapma yolunu kolaylaştırır ise Türk Ceza Kanunu'nun 227. maddesine göre 'Bir kimseyi fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran ya da fuhuş için aracılık eden veya yer temin eden kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis ve üç bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.' Bu tür durumlardan rahatsız olan her vatandaş sulh ceza hakimliğine başvurarak söz konusu hesapların ahlaka ve kanuna aykırı olduğu gerekçesi ile askıya alınmasını isteyebilir" diye konuştu.