"Vatan görevindeyiz"

Elazığ’da Hilal Biçer ve Sümeyra Karabulut, babaları gibi güvenlik korucusu olmayı tercih etti. Vatan toprakları için eli tetikte, gözü ufukta nöbet tutan 20 yaşındaki gençler, “Vatan nöbetinin erkeklere özgü olmadığını göstermek için buradayız” diyor.

"Vatan görevindeyiz"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Elazığ’da babalarından devraldıkları güvenlik korucusu görevini sürdüren Hilal Biçer (20) ve Sümeyra Karabulut (20) , vatan için eli tetikte, gözü ufukta nöbet tutuyor. Biçer ve Karabulut, diğer güvenlik korucularıyla Elazığ kırsalında göreve çıkıyor. Aldıkları zorlu eğitimin ardında babalarının yıllarca göreve çıktığı dağları arşınlayan gençler, ekip arkadaşlarının takdirini kazanıyor. Terörle mücadelede kritik noktalarda asker ve polisle omuz omuza mücadele veren Biçer ve Karabulut, görevlerini özveriyle sürdürüyor. Vatanını ve askerini sevdiği için bu işe başladığını söyleyen Hilal Biçer, şunları dile getirdi:

ŞINAV ÇEKTİK, ATIŞ YAPTIK

“Eğitimlerde erkeklere oranla biraz zorlandık. Süründük, şınav çektik, araziye çıktık, atış yaptık. Bunların sonucunda güzel bir şey elde ettiğimizi düşünüyoruz. Erkek güvenlik korucusu arkadaşlarla intikale çıkıp, arazi araması yapıyoruz. Vatan nöbetinin erkeklere mahsus olmadığını göstermek için buradayız” Sümeyra Karabulut da bir ay boyunca gördükleri eğitimlerde en başarılı oldukları kulvarın atış eğitimleri olduğunu vurgulayarak, “Bu görev kadınlar için zor olabilir ama biz vatan aşkı gözüyle baktığımız için bize kutsal görünüyor. Hiç korkmuyoruz. Bu görev bana babamdan kalan bir görev. Ben de ileride çocuklarımın bu görevi yapmasını çok isterim, çünkü çok kutsal bir görev” değerlendirmesinde bulundu.

Kadın korucularımızla gurur duyuyoruz

Biçer ve Karabulut’un bulunduğu timin sorumlusu güvenlik korucusu başı Yılmaz Üner, kadrolarına yeni ve genç güvenlik korucularının katıldığını belirtti. Üner, “Bunların içerisinde kız kardeşlerimiz de var. Hep beraber o hainlere karşı savaşacağız. Kadın korucularımızla gurur duyuyoruz. Aynı şekilde bu görevi yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

"Vatan görevindeyiz"