1 dakikada 2 milyon liralık soygun!

İstanbul Fatih'te bir döviz bürosuna giren hırsızlar, 1 dakika içerisinde içinde 2 milyon lira değerinde döviz ve 1 kilogram altın bulunan kasayı çaldı.

1 dakikada 2 milyon liralık soygun!
İHA'nın haberine göre Fatih'te bir döviz bürosuna giren yüzleri maskeli şahıslar iş yeri içerisinde bulunan ve içerisinde 2 milyon lira değerinde döviz ve 1 kilogram altın olan çelik kasayı alarak kayıplara karıştı. 1 dakika içerisinde gerçekleştirilen hırsızlık olayı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Olay, saat 04:00 sıralarında Fatih Kemalpaşa Mahallesi Gençtürk caddesi üzerinde bulunan bir dövizcide meydana geldi. Yüzleri maskeli 5 kişi tarafından gerçekleştirilen soygun iddialara göre şöyle gelişti. 2 adet lüks araçla döviz bürosunun önüne gelen şüpheliler, ellerindeki kopyalanmış kumandayla elektronik kepengi kaldırıyor. Ardından levye ile kapı kilidini kıran hırsızlar içeri girdi. İçerisinde yaklaşık 2 milyon lira değerindeki döviz ve 1 kilogram altın olduğu belirtilen çelik kasayı sürükleyerek hızlı bir şekilde kendilerini bekleyen araca koyup, döviz bürosunun önünden ayrıldı. İş yeri sahibi olay yerine geldiğinde çelik kasanın olmadığını fark etmesi üzerine durumu polis ekiplerine bildirdi.

"KEPENK KİLİDİ DAHA ÖNCE KOPYALANMIŞ"

İş yerine ait olan elektronik kepengi daha önce kopyaladıkları iddia edilen şüpheliler, çelik para kasasını alarak hiç bir şey olmamış gibi hızlı bir şekilde olay yerinden uzaklaşıyor.

Polis, bölgeyi güvenlik şeridiyle kapatarak görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor.