10 Ekim Ankara garı saldırısının ByLock notları

Tarihimizin en kanlı saldırısının yıldönümünde sis perdesi FETÖ'nün 15 Temmuz hüsranı sonrasında aralandı. İşte 10 Ekim'deki saldırının 9 Ekim'de ByLock isimli kripto programda konuşulması ve örgütün itirafçısının ifadeleri...

10 Ekim Ankara garı saldırısının ByLock notları

Bugün 10 Ekim..

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül bombalı intihar saldırısı olan 2015 Ankara Garı patlamasının yıldönümü. Bir yıl önce yerel saatle 10:04'te Ankara Altındağ'a bağlı Ulus semtindeki Ankara Garı kavşağında düzenlenen intihar saldırısında kan gövdeyi götürmüştü...

102 KİŞİ ÖLDÜ 391 KİŞİ YARALANDI

Patlamalar sonucunda iki eylemcinin yanı sıra 102 kişi hayatını kaybederken 391 kişi yaralı olarak kurtuldu.

SPEKÜLASYONLAR BİTMEDİ

Saldırının ardından tüm çevrelerin birbirini suçladığı bir ortam oluşturuldu. Terör örgütlerinin isminin tartışmaların içerisinden adeta cımbızla çekildiği ve saldırının bir kaosu işaret eden siyasi çekişme ürününe dönüştürüldüğü süreç yaklaşık 6 ay yoğun olarak sürerken sonrasında da konuşulmaya devam etti.

15 TEMMUZ PERDEYİ ARALADI

Tüm bu tartışmalar Fetullahçı Terör Örgütü'nün mutlak başarı parolasıyla kalkıştığı fakat milletin tokadını yediği 15 Temmuz kalkışmasına kadar devam etti. Ancak bastırılan Fetullahçı kalkışma ile başlayan soruşturma süreci bir çok toplumsal olay ve uluslararası operasyonun arkasından bu örgütün bağlantılarını bir bir kamuoyunun önüne serdi. Bunlardan biri de FETÖ'nün Ankara garı patlamasıyla olan ilişkisi idi.

FETÖ İTİRAFÇISI: "BİZE 1 GÜN ÖNCE BİLDİRİLDİ"

15 Temmuz soruşturması kapsamında gözaltına alınan isimlerden bazıları etkin pişmanlık yasasından faydalanmak için itirafçı olmayı tercih etti. İzmir'de gözaltındaki 'Merve' kod adlı FETÖ itirafçısının iddiası ise Ankara'daki terör saldırısının FETÖ ilişkisini faş etti.

4 Ekim'de Ceyhan Torlak imzası ile Sabah'ta yayınlanan haberde yer aldığı gibi şok bir itirafta da bulunan kadın, 10 Ekim 2015'te DEAŞ tarafından gerçekleştirilen 2'si çocuk 102 kişinin öldüğü, 391 kişinin yaralandığı Ankara Gar saldırısından bir gün önce haberlerinin olduğunu söyledi. Cep telefonunda yüklü olan ByLock programına örgüt yöneticilerinden gelen mesajla uyarıldıklarını anlatan kadın, "Ankara Garı önünde düzenlenen terör saldırısından bir gün önce ByLock programı üzerinden 'Yarın terör saldırısı olacak. Sakın sokağa çıkmayın. Yakınlarınıza, akrabalarınızı ve arkadaşlarınızı da uyarın' şeklinde bilgi geldi. Ben de Ankara'da tanıdığım insanlara, yakınlarıma ve arkadaşlarıma haber verdim. Ben de o gün hiç dışarı çıkmadım. Ertesi gün Ankara Garı önünde terör saldırısı olduğunu televizyondan öğrendim. Onlarca insanın hayatını kaybettiğini görünce çok üzüldüm" dedi.

(SABAH.COM.TR)