11.6 milyon emekliye zamlı maaş

Ocak’ta, SSK ve Bağ-Kur’lulara enflasyon zammı, memur emeklilerine yüzde 3 zam ve oluşursa enflasyon farkı verilecek. Enflasyon zammı ve fark için TÜİK’in açıklaması bekleniyor...

11.6 milyon emekliye zamlı maaş
Yeni Asır'da yer alan habere göre milyonlarca emekli vatandaşın maaşı bu ay değişiyor. Emekliler bu yıl çifte zam alacak ve ilk adım Ocak ayında atılacak. Emeklilerin önce bu ay, ardından da Temmuz'da maaşları artırılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak.

Memur emeklilerinin zammı ise Ocak'ta yüzde 3, Temmuz'da yüzde 4 olacak. Enflasyon farkı oluşursa bu da maaşlara eklenecek.

ÖDEME AYIN 16'SINDA

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammının oranı yarın belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı verilerle, 2016'nın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon ortaya çıkacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, çıkan orana göre hesaplanan zamlı paralarını ayın 16'sından itibaren maaş ödeme günlerinde alacak. Memur emeklilerine ise bu ay yüzde 3 zam ve oluşursa enflasyon farkı ödenecek. Enflasyon farkı olup olmayacağı, yarın ortaya çıkacak. 2016'nın ikinci yarısındaki enf - lasyon yüzde 5'i aşarsa fark söz konusu olacak. Memur emeklilerine maaşları her ayın 1'i ile 5'i arasında ödeniyor. Enflasyon farkı bekleneceği için memur emeklileri bu tarihlerde maaşlarını zamsız olarak alacak. Zam farkı daha sonra ödenecek.

YÜZDE 3.73 OLACAK

Enflasyon tahminlerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 3.73 olarak gerçekleşecek. Memur emeklilerine ise enflasyon farkı oluşmayacak, sadece yüzde 3'lük zam maaşlara yansıtılacak. Yine tahminlere göre, Temmuz zammı SSK ve Bağ- Kur emeklilerinde yüzde 3.59, memur emeklilerinde yüzde 4+ yüzde 0.59 olarak gerçekleşecek. Kesin tutarlar TÜİK'in Ocak ve Temmuz aylarında açıklayacağı enflasyon verileriyle belli olacak.