11 yaşındaki çocuk tam 185 kilo!

İzmirli Nurettin obezite hastası... Okulunu bırakmak istemediği için, hastanede yatarak tedaviyi kabul etmiyor. Babasının ikna edemediği küçük çocuk, her geçen gün kilo alıyor...

11 yaşındaki çocuk tam 185 kilo!
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'de yaşıtlarının 5 katı kiloya sahip olan ve 165 kilo ağırlığındayken sağlık ekiplerinden yardım isteyen 11 yaşındaki Nurettin Yamaç, 185 kiloya çıktı. Karabağlar'da yaşayan Nurettin'e 3 yaşında 'obezite' tanısı koyuldu. Sürekli kilo alan ve bu sorunu durdurulamayan Nurettin'in yaptığı diyetler işe yaramadı. Nurettin, doktorlara gitmesine rağmen geçtiğimiz yıl 165 kiloya ulaştı. Sağlık Bakanlığı ekipleri yardım etmeye çalıştı ancak küçük çocuk, okulu bırakıp hastanede yatmak istemediği için tedaviyi kabul etmedi.

HAYATI RİSKE GİRİYOR

Gün geçtikçe kilo alan ve 185 kiloya ulaşan Nurettin'in babası Ayhan Yamaç ise oğlunu ikna edemediğini, her geçen gün aldığı kilolarla hayati riskinin attığını belirterek, yetkililerden yardım istedi. Ayhan Yamaç, "Oğlum 3-4 yaşında sonra kilo almaya başladı. Hastanelere gittim tahlil yaptıktan sonra diyetisyene gönderdiler. Diyet verdiler ve diyeti uyguladıktan sonra zayıflayabileceğini söylediler. Harfiyen uyguladığımız halde çocuğum ne kilo verebildi ne de bir adım ilerledi. Sağlık Bakanlığı'ndan yardım talep ettik, kendileri de geldi ama oğlumu ikna edemedim" dedi.

BABASI ÇOK KORKUYOR

Oğlunun okulu bırakmak istemediği için hastanede yatma talebini kabul etmediğini dile getiren Ayhan Yamaç, "Bir baba olarak üzerine düştüğüm halde, çocuğumu ikna edemiyorum. Ama doktorlardan ama psikologlardan destek istiyorum. Bir baba olarak çocuğumu her gün bu halde gördükçe içim acıyor. Kaybedeceğim diye ödüm kopuyor" diye konuştu.

'BEN DE KOŞMAK İSTİYORUM'

Nurettin, yıllarca diyet yapmasına rağmen kilo veremediğini söylerken, "Yürüyemiyorum, ayaklarım kilomdan dolayı vücudumu taşımıyor. Mide ameliyatı olmak istiyorum. Hastanede yatmak istemiyorum. Sınıftaki arkadaşlarımdan 5-6 kat daha kiloluyum. Onlar benden zayıf. Onlar gibi koşturup oynamak istiyorum. Nefes alamıyorum geceleri ... Bir yere giderken 10 dakikada bir dinleniyorum" dedi.