14 Aralık'ta iki isim serbest bırakıldı!

14 Aralık operasyonunda Mutlu Ekizoğlu ile Mustafa Altunbulak serbest bırakıldı...

14 Aralık'ta iki isim serbest bırakıldı!
Milliyet'in haberine göre İstanbul merkezli ''paralel yapı'' operasyonu  kapsamında gözaltında bulunan şüphelilerden Mutlu Ekizoğlu ile Mustafa Altunbulak  ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde gözaltında tutulan  18 şüphelinin ifade verme işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis  memuru Mustafa Altunbulak, Cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakıldı.

İstanbul merkezli 13 ilde 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar  kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan  şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet  Tombulca, Samim Noyan ve Fahri Sarrafoğlu serbest bırakılmıştı.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan 16 kişi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Sevk edilenler arasında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca da bulunuyor.

Medyaya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınanların savcılık ifadesi tamamlandı. Aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 16 kişi, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Emniyette ifadesi alınan bu kişilerin Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gönderilmesi bekleniyor.