22 yıla kadar hapisleri isteniyor!

Edirne’de 17 yaşındaki B.Z.K.’ya cinsel istismarda bulunmaktan tutuksuz 15 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme mağdurun beden ve ruh sağlığının etkilenip etkilenmediği ve adli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için rapor alınmasına karar verdi.

22 yıla kadar hapisleri isteniyor!
Akşam'da yer alan habere göre lise öğrencisi B.Z.K.’ya 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamasıyla tutuksuz sanıklar B.K., A.G., Ö.U., K.G., B.Y., B.A.Ç, T.E., İ.D., U.U., B.F., O.U., C.Ş, İ.G., A.T., B.D’nin 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya sanıklar B.K. ile B.Y. ile sanıkların avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti sanık avukatlarının talebi üzerine mağdur B.Z.K.’nin beden ve ruh sağlığının zarar görüp görmediğinin ve akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilebilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesini talep etti. Mahkeme talep doğrusunda karar vererek raporun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

SANIKLARI SUÇLAMIŞTI

Mağdur B.Z.K. daha önce mahkemede verdiği ifadesinde, 2 yıl önce ortaokula gittiği sırada B.K. ile bir arkadaşları aracılığıyla tanışıp sevgili olduklarını anlattı. B.Z.K., sanık B.K.'nın kendisiyle ters ilişkiye girdiğini, bunu tehditle sürdürdüğünü, arkadaşlarıyla da ilişkiye zorladığını söyledi. Sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Sanıklardan B.K. ise bir arkadaşın aracılığıyla telefondan tanıştığı B.Z.K ile buluştuğunu ancak hoşlanmadığı için bir daha görüşmediklerini, ilişkiye de girmediklerini iddia etti.

Tutuksuz sanıklardan B.F. ise mahkemedeki ifadesinde B.Z.K. ile arkadaşı B.K.’nın kendisini tanıştırdığını ancak mağdur ile ilişkiye girmediğini söyleyerek, “B.Z.K’nin anlattığı metruk binada İ.G, B.K, B.A’yı birlikte yarı çıplak halde gördüm. Diğer arkadaşlar da kızla birlikte ilişkiye girmek için hazırlanıyordu. Ben kızın rızası dışında ilişkiye girdiğini sanmıyorum. Ayrıca B.K.’nin ve yanındaki arkadaşlarıyla buluşmaya çağırdığını gelmezsen çektiğimiz fotoğraflarını Facebook’a koyarız diye tehdit mesajı yazdıklarını gördüm” dedi.

Sanıklardan 55 yaşındaki B.Y. ise daha önceki ifadesinde, “B.Z.K. ile iş yerinde çalışân bir arkadaşımdan telefonunu alarak tanıştım. Benim yeğenim tecavüz edilerek öldürüldü. Ben de B.Z.K.’yi erkeklerle para karşılığında ilişkiye girmesinin yanlış olduğunu söyledim. Kendisiyle ilişkiye girmedim. Birkaç sefer buluşup sevgilime hediye alacağım diyerek benden para istedi, ben de verdim. Daha sonra bu yaşadıklarını telefonla ailesine anlattım. Son buluşmamızda B.Z.K. bana, ‘Sen beni aileme şikayet etmişin sen görürsün’ diye tehdit etti” iddiasında bulundu.