23 ilaç ödeme listesine alındı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ödeme listesinde olmayan, yurt dışından getirtilen 23 yeni ilacı geri ödeme kapsamına alarak hastaların hizmetine sundu.

23 ilaç ödeme listesine alındı
Yeni Asır'dan Safure Cantürk'ün haberine göre kapsama alınan ilaçlardan 2'si 3 farklı kanserin tümör tedavisinde kullanılacak. Yeni ilaçların onayıyla SGK, ilaç bekleyen, bulamayan hastanın kalmamasını hedefliyor.

Piyasaya sunuldu

SGK, Sağlık Uygulama Tebliği'nde 2 ay içinde iki değişiklik yaparak sağlık alanında kesenin ağzını açtı. Son yapılan değişiklikle 23 adet yeni ilaç ödeme listesine ilave edildi. Böylelikle binlerce hasta, gelişmiş ülkelerle aynı dönemde yeni ilaçları kullanabilecek.

SGK; yeni teknoloji ilaçlarla ilgili, Türkiye'nin alanında en uzman hekimleriyle bir araya gelerek, ilacın sonuçlarına bakıyor ve ödeme kapsamına alınıp alınmayacağını değerlendiriyor. Daha önce, hekimlerin raporuyla Türk Eczacıları Birliği aracılığıyla yurt dışından temin edilebilen 2 ilaç, yeni düzenleme ile yurt içinde istenilen eczanede vatandaşın erişimine sunuldu.

10 FARKLI HASTALIK TEDAVİ EDİLEBİLECEK

Listeye ilave edilen 2 yeni ilaç ile 3 ayrı kanser türüne tedavi imkanı sağlanacak. Cilt kanseri, kolon kanseri ve mide sistemi tümörlerinin tedavisinde kullanılacak yeni ilaçlar binlerce hasta için umut ışığı oldu. SGK'nın yayınladığı listeye yeni ilave edilen ilaçlarla 10 ayrı hastalık için tedavi imkanı getirecek. Özellikle, çocukluk romatizması, depresyon, cilt kanseri, kemik iliği, mide ve kolon kanserleri, kan hastalıkları ile ilgili tedaviler yeni ilaçlarla daha kolay sağlanabilecek.