3 kadın Reina canisinin 'ödülü' çıktı!..

Reina katliamını gerçekleştiren Masharipov, ifadesinde oğlunu teslim ettiği 2 kuryenin adresini verdi. Teröristin yanında yakalanan 3 kadının da Masharipov'un ödülü olduğu tespit edildi.

3 kadın Reina canisinin 'ödülü' çıktı!..
Canavar 4 saniyelik sesiyle enselendi!

Akşam Gazetesi'nin haberine göre
Reina saldırısından 2 gün sonra trafik polislerine ateş açan saldırganın kimliğinin belirlenmesinin ardından bu kişinin irtibatlarını araştıran ekipler, telefonda 4 saniyelik Arapça konuşan sesle Masharipov’a ve adresine ulaştı...

Ortaköy’deki Reina’da katliam yaparak 39 kişiyi öldüren DAEŞ’lı terörist Abdulkadir Masharipov’un yakalanması ile ilgili çarpıcı detaylar tek tek ortaya çıkıyor. 16 gün boyunca azılı teröristi takip eden Türk polisinin dev operasyonunda çok küçük detaylardan Esenyurt’taki adrese ulaşıldığı ortaya çıktı. 

ÇEVRESİ TAKİBE ALINDI

Polis, saldırının ardından Masharipov’un,  Zeytinburnu’na gittiğini tespit etmişti. İzini kaybettiren Masharipov’u her yerde arayan polis, 2 Ocak’ta Bakırköy’de trafik ekiplerine ateş açan kişilerden birinin kimliğini belirleyip irtibatlarını incelemeye aldı. Bu kişinin Masharipov’un da çevresinde olan bir kişiyle görüşmesi tespit edildi.

CEP TELEFONU YOK 

Telefonları dinlenen şüphelinin bir konuşmasında ‘para pazarlığı’ konusunun geçmesi üzerine polis bir sonraki adıma geçti. Şüpheli kişinin telefonu Esenyurt’ta bir siteden alınıyordu. Bunun üzerine polis sitenin etrafına kamp kurdu. Sinyalin geldiği daire tespit edildi. Cep telefonu kullanmayan terörist Masharipov’un evde olup olmadığının anlaşılması için polis daireyi dinlemeye aldı.  Bu sırada 14 Ocak’ta 5. kattaki daireden bir erkeğe ait 4 saniyelik Arapça ses Reina canisinin ağını çözdü.

ARAPÇA PAZARLIK

Bu ses kaydı Masharipov’un Zeytinburnu Doğu Türkistanlılar Derneği’ndeki görüntülerde tespit edilen ses kaydıyla eşleşince operasyonun düğmesine basıldı.

2 kuryenin kaçırdığı oğlu aranıyor

Katliam sonrası, 4 yaşındaki oğlunu DEAŞ militanı 2 kuryeye annesinin yanından aldırarak Pendik’te başka bir adrese yerleştiren Masharipov’un oğlu ve kuryeler aranıyor. Yapılan baskınlarda söz konusu kuryelerin adresleri boşalttığı belirlendi.

Şehidin ağabeyi de operasyona katıldı

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve ekibinin büyük bir başarıya imza attığı operasyona Reina’da düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Burak Yıldız’ın Çevik Kuvvet’te görevli abisi Murat Yıldız’ın da katıldığı ortaya çıktı.

Evdeki 197 bin doları hainler göndermiş

Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov’un yakalandığı evde bulunan 197 bin doların sırrı çözüldü. Paranın saldırgana DEAŞ terör örgütü tarafından gönderildiği ve bu parayla Masharipov’un Rakka’ya kaçmayı planladığı ortaya çıktı.

Operasyonda ‘yan daire’ takibi

Türk polis ekipleri cani operasyonuyla dünyayı kendilerine hayran bıraktı. Masharipov’un Esenyurt’taki bir sitede kaldığının tespit edilmesinin ardından harekete geçen ekiplerin saldırganın kaldığı evin yan dairesini kiraladığı ve 4 gün boyunca teröristlerin kaldığı evi takip ettiği ortaya çıktı.

Mahho çuval dolusu mühimmat gösterdi

Şanlıurfa'daki DEAŞ operasyonunda örgütün Türkiye’deki kuryesi Abud Mahho yakalandı. Suriye’den yasa dışı yollardan giren Mahho’nun sınır hattında yer göstermesi sonucu çuvala gömülü halde Atatürk Havalimanı ve Dolmabahçe saldırılarında kullanılan RDX patlayıcı ele geçirildi. Çuvaldan çıkan 3 kilo 560 gram RDX patlayıcının canlı bomba yapımında kullanılacağı öğrenildi.

39 masum cana 3 kadın ödül

Hücre evinde Iraklı militan ile Senegal uyruklu Dina A. (27), Somalili Aysha M. (27) ve Mısırlı Tene Trare (26) de gözaltına alındı. DEAŞ'a katılmak üzere Türkiye'ye gelen kadınların, Masharipov'a ödül olarak DEAŞ'ın gönderdiği belirlendi. Masharipov'un 3 kadın arasından Dina A.'yı seçtiği ve dini nikah kıydığı öğrenildi. Reina katliamcısının evinden çıkan notta "Seni Seviyorum Dina" ifadesi dikkat çekmişti. 

Bombalara ulaşamamış

Masharipov’a katliam emrini veren 'Yusuf Hoca’ da yakalandı. Caninin canlı bomba eylemi gerçekleştireceği ancak bombalara ulaşamadığı ortaya çıktı.

Soruşturmada Masharipov’un canlı bomba olarak eylemi gerçekleştireceği ancak polisin yaptığı operasyonlarla bombayı temin edecek kuryelere ulaşamadığı ortaya çıktı. Bu nedenle sözde DEAŞ’ın sözde İstanbul emiri Hoca Aka’dan ‘kalaşnikofla tara’ talimatı aldığı belirlendi.

Masharipov’u Konya’da 22 Kasım’da karşılayan ve 15 Aralık’ta otobüsle İstanbul’a getiren ‘Hoca Yusuf’ kod adlı İlyas Mamasapirov’un da gözaltına alındığı öğrenildi.

İlyas Mamasapirov’un Reina saldırısı talimatını veren ve şu an firarda olan sözde Türkiye emiri Hoca Akın’ın yardımcısı olduğu belirlendi.