30 yıllık eşten en 'baba' hediye

Denizli’de, böbrek yetmezliği yaşayan 51 yaşındaki Bülent Çelen, Babalar Günü hediyesini 30 yıllık eşinden aldı. Hayat arkadaşına bir böbreğini veren Hülya Çelen, onu hem yıllarca diyalize girmekten hem de nakil sırası beklemekten kurtardı.

30 yıllık eşten en 'baba' hediye
Yeni Asır'da yer alan habere göre Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Bülent Çelen, 24 Nisan'da kan vermek için gittiği aile sağlık merkezinde böbrek hastası olduğunu öğrendi. Bu süreçte diyalize girmeye başlayan Çelen, tedavisine de Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) devam etti. Böbrek nakli olması gereken Çelen'e mutlu haber ise eşi Hülya Çelen'den geldi. Kısa süre önce öğrendiği hastalığı nedeniyle morali bozulan Çelen'in yüzü, eşinden aldığı haberle yeniden güldü. Testlerde böbrek naklinin uygun olduğunun saptanmasının ardından ameliyata karar verildi.

EN ANLAMLI HEDİYE

PAÜ Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla Hülya Çelen'in böbreği eşine nakledildi. Çift, başarılı operasyon ve tedavi sonrası taburcu edildi. Babalar Günü arifesinde hastaneden evlerine dönen Çelen'e en güzel hediyeyi de eşi vermiş oldu. Böbrek yetmezliği olduğunu öğrendiğinde çok üzüldüğünü ve ailesini yalnız bırakma endişesi yaşadığını vurgulayan Çelen, "Diyalize girmekten başka çarem yoktu çünkü böbreklerim iflas etmişti. Bu zor süreçte eşim devreye girdi. Sağ olsun eşim beni yıllarca diyalize girmekten ve böbrek nakli sırası beklemekten kurtardı, Babalar Günü'nde de en güzel hediyeyi sundu" dedi. Eşini çok sevdiğini söyleyen Hülya Çelen de, onun sağlığının her şeyden önemli olduğunu dile getirdi. Kısa sürede çok zor günler geçirdiklerini ifade eden Çelen, "Nakil konusu gündeme gelince hiç düşünmeden böbreğimi vermeye karar verdim. Şu anda ikimiz de çok iyiyiz. Biz 30 yıllık evliyiz. Eşime Babalar Günü hediyesi olarak böbreğimi bağışladım. Onu çok seviyorum, inşallah bir daha böyle bir durumla karşılaşmayız" diye konuştu.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Çelen'in doktoru Doç. Dr. Murat Özban ise, hastaya nakledilen böbreğin uyum sağladığını söyledi. Başarılı yönetilmiş bir nakil sürecinin konforlu ve normale yakın bir hayat sürdürmek açısından çok önemli olduğunu anlatan Özban, "Her ikisinin de sağlık durumu iyi" dedi.