4 adımda el bakımının incelikleri

El bakımı en az cilt ve yüz bakımı kadar önemlidir. Hepimiz genç,pürüzsüz ve bakımlı ellere sahip olmayı isteriz. İşte sizlere evde yapabileceğiniz maske tarifleri...

4 adımda el bakımının incelikleri
Yasemin Miras'ın Akşam'da yayınlanan yazısı...

Ellerimiz şüphesiz en çok görünen, en çok kullandığımız organımız. Cildimize bakım yaparken ellerimizi unuttuğumuz bir gerçektir; fakat ellerimiz kendine özgü bir bakımı hak ediyor. Kış aylarında kötü hava koşullarından olumsuz etkilenen ellerimiz zarar görüyor ve nemini yitiriyor. Şimdi sizlere kış aylarında ellerimize nasıl bakım yapmamız gerektiğinden bahsedeceğim. Nemli, yumuşacık ve bakımlı ellere sahip olmak hiç te zor değil.

YUMUŞACIK OLMASI İÇİN:

Zeytinyağı sadece cilt için değil saç için de çok faydalıdır. Besleyici, yumuşatıcı gibi özellikleri olan zeytinyağının yanına bir de şeker eklenip peeling yapılınca eller misler gibi yumuşacık olur.

Malzemeler:

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı şeker

Nasıl yapılır?

Avucunuzun içine şekeri koyun ve üstüne zeytinyağı dökün. Zeytinyağı ile ıslanan şekeri tıpkı peeling uygular gibi ellerinizin arasında ovalayın. Araları dahil tüm parmaklarınıza ve ellerinizin üst yüzeyine aynı işlemi uygulayın. 30 saniye uygulama yaptıktan sonra 30 saniye  bekleyin ve ellerinizi ılık suyla yıkayın ve yumuşak bir havluyla kurulayın.

ELLERDEKi ÖLÜ HÜCRELERİN TEMİZLENMESİ İÇİN:

Malzemeler:

1 su bardağı iri taneli deniz tuzu

Hindistan cevizi yağı (Sıvı halde olmalıdır. Alternatif olarak zeytinyağı kullanabilirsiniz.)

Birkaç damla lavanta, portakal gibi dilediğiniz esansın/kokunun yağı

Yapılışı: Karıştırma kabına tüm malzemeleri koyun ve birbiriyle iyice harmanlanana kadar karıştırın. Karışım hazır olduğunda ellerinize uygulayın ve 1 dakika kadar bekleyin. Ardından ılık suyla ellerinizi yıkayın ve yumuşak bir havluyla kurulayın.

El ve tırnak için limon maskesi

Malzemeler:

Yarım limon suyu

2 çay kaşığı badem yağı

2 çay kaşığı tuz

2 çay bardağı ılık su

Uygulanışı: Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın ve tırnaklarınız da dahil olacak şekilde maskeyi ellerinizin her tarafına ovarak yedirin. Maske ellerinizde yaklaşık 2 saat kalsın ve süre sonunda ellerinizi nemlendiricili bir sabunla yıkayın. Düzenli uygulamayla el deriniz bu maskeyle yumuşayacak, pürüzsüz kale gelecek; tırnaklarınızdaki –varsa- sararma sorunu giderilecek ve kolay kolay kırılmayan sert ve güçlü tırnaklara sahip olacaksınız.

PARLAK VE CANLI OLMASI İÇİN:

Malzemeler


2 çorba kaşığı limon suyu, 2 çorba kaşığı bal

2 çorba kaşığı karbonat

Nasıl yapılır?

Ellerinizi ılık suda sabunla yıkayın. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve ellerinize masaj yaparak karışımı uygulayın. Karışımın ellerinizde kalmasını sağlayarak 10 dakika kadar bekleyin ve ardından ılık suyla ellerinizi temizleyin. Bu uygulamanın ardından sabunla ellerinizi hemen yıkamayın. Bırakın malzemeler cildinize işlesin.

Yasemin MİRAS / Akşam
Konular Kadın / Bakım