4 aylık bebek camdan fırladı!..

Kars’ta iki otomobilin çarpışmasıyla meydana gelen kazada Arasta bebek öldü, 8 kişi yaralandı. Bebeğin camdan fırlayarak yola savrulduğunun ortaya çıkması, oto koltukları ve pusetlerinin hatalı kullanımını gündeme getirdi.

4 aylık bebek camdan fırladı!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre Kars'ta meydana gelen yürek burkan olayda, Ahmet Gezici idaresindeki 36 AF 002 plakalı otomobil, Cumhuriyet Caddesi'ndeki kavşakta Mehmet Çelebi yönetimindeki 36 FP 125 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada Mehmet Çelebi'nin kullandığı otomobilde bulunan 4 aylık Arasta Çelebi adlı bebek araçtan fırlayarak yola savruldu. Sürücüler ile Fadile Çelebi, Arasta Çelebi, Asi Nehir Artuk, Perinaz Artuk ile Mehmet Gezici, Alihan Gezici ve Alican Korkmaz yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince Kars Harakani Devlet Hastanesi ile Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Bebek Arasta Çelebi, kaldırıldığı hastanede müdaheleye rağmen kurtarılamadı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

YANLIŞ BAĞLANIYOR

Türkiye'de pek çok aile, oto koltuklarını ve pusetleri araç koltuklarına ya yanlış bağlıyor ya da hiç bağlamıyor. Bu nedenle normalde hafif maddi hasarla atlatılabilecek bir kaza daha felaketle sonuçlandı.