4 pilotun ölümünde FETÖ izi çıktı!

Malatya'da 2015 yılı Şubat ayında 7'nci Ana Jet Üssü'nden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki RF-4E keşif uçağı, dağa düştü.

4 pilotun ölümünde FETÖ izi çıktı!
Yeni Asır'da yer alan habere göre kazada, Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmenler Salih Atalay ile Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya şehit oldu. 4 pilotun şehit olmasına skandal hataların neden olduğu raporla tespit edildi ve bunlar tek tek sıralandı. Ancak kazada en büyük kusura sahip olduğu öne sürülen ve FETÖ'den tutuklanan Filo Komutanı Kurmay Binbaşı Ali Ertürk'ü, idari soruşturmada aklayan raporda 'başkan' olarak imzası bulunan Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sistemler Başkanı Tuğgeneral Recep Sabri Özatak ile Kemal Akçınar'ın da yine FETÖ'den tutuklandığı ortaya çıktı.

İHMALLER ZİNCİRİ

Kazanın oluş şeklinde çelişki olduğunu düşünen Onur Özkaya'nın ailesi araştırmalarını hiç bırakmadı. Son olarak kaza raporunu inceleyen şehit Özkaya'nın kayınpederi Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli Kurmay Pilot Albay Tayyip Özsever, birçok ihmal olduğunu tespit etti. Bunun üzerine ailenin yaptığı suç duyurusunda FETÖ şüphesi ön plana çıktı. Rapora göre, pilotların verdiği rota yerine uçağın bilinçli olarak dağ seviyesine indirildiği kanaatine varıldı. Ayrıca telsizin sürekli meşgul edildiği için pilotların olumsuzluğu kuleye bildirmediği tespit edildi.