'6 yaşındaki çocuk evlenebilir' sözü ifade özgürlüğü sayıldı!

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın, "6 yaşındaki çocukla evlenilebilir" sözü ifade özgürlüğü sayıldı.

'6 yaşındaki çocuk evlenebilir' sözü ifade özgürlüğü sayıldı!
Odatv'de yer alan habere göre Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın, "6 yaşındaki çocukla evlenilebilir" ve "çalışan kadın, fuhuşa hazırlık yapan sürece destek olmuş oluyor" sözleri Odatv tarafından 'sapıklık' olarak nitelendirilmişti. Yıldız, Odatv'ye dava açtı. Yıldız'ın "6 yaşındaki çocukla evlenilebilir" sözü ise ifade özgürlüğü sayıldı.

Savcı Ramazan Öksüz, Yıldız'ın sözlerini ifade özgürlüğü olarak nitelerken, Odatv haber müdürü Barış Terkoğlu hakkında 'hakaret' suçlamasıyla iddianame düzenledi.

'Kovuşturmaya yer yoktur'

Savcı Öksüz, iddianamede şu ifadeleri kullandı: "'6 yaşında çocukla evlenebilir' başlıklı videoda kayıtlı konuşma metni ile ilgili olarak, Kocaeli Baro Başkanlığı'nın da şikayeti ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2015/20414 nolu soruşturmada Nurettin Yıldız hakkında soruşturma yapıldığı, sonuç olarak söz konusu beyanların T.C. Anayasa 25. ve 26. maddelerinde düzenlenen düşünce ve kanaat özgürlüğü, düşünceyi açıklama, yayma kapsamında kaldığı gerekçesiyle 17.03.2015 tarihli kovuşturmaya yer yoktur kararı verildiği dosya kapsamında mevcut karar örneğinden anlaşılmıştır."