7 ay otomobilde yaşayan genç kızın dramı

Manisa'da 7 ay arkadaşının otomobilinde yaşadıktan sonra, rehabilitasyon programına alınan 22 yaşındaki Makbule T. yeni bir hayata başladı.

7 ay otomobilde yaşayan genç kızın dramı
ZOR İKNA EDİLMİŞTİ

Yeni Asır'da yer alan habere göre
genç kız, kendisine emeği geçen herkese teşekkür etti. Denizli'de yaşayan anne ve babasının boşanmasından sonra Manisa'da yetiştirme yurdunda büyüyen Makbule T, reşit olmasının ardından gönderildiği Kadın Sığınma Evi'nden ayrılmış, 7 ay boyunca gönlünü kaptırdığı gence ait otomobilde yaşamıştı. Mahalle sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından güçlükle ikna edilen genç kız, tedavi için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürülmüştü. Daha sonra Kula 80. Yıl Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nde rehabilite edilen Makbule T, tedavisinin ardından açık liseye başladı.

DOKTOR OLMAK İSTİYOR

Kimsesiz vatandaşlara yardım etmek ve doktor olmak istediğini söyleyen genç kız, "Başımdan kötü bir olay geçmişti. Başta gazeteciler olmak üzere İl Müdürümüz Murat Konan bana çok yardımcı oldu. Tedavilerime devam ediyorum, düzeldim. Burada arkadaşlarım var. Mutluyum. Vesile olanların hepsine teşekkür ederim" dedi.

7 ay otomobilde yaşayan genç kızın dramı