70’lik babaya DNA şoku!...

Çalıştığı evin sahibinden üç defa hamile kalan Türkmenistan uyruklu kadın, son hamileliğinde dünyaya gelen çocuğu için açtığı davayı kazandı.

70’lik babaya DNA şoku!...
Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre evinde çalıştırdığı Türkmenistan uyruklu kadını hamile bırakan 70 yaşındaki iş adamı, DNA testi sonucu nafaka ödemeye mahkum oldu. Yaşlı adam, çocuk için aylık 400 lira nafaka ödemeye başladı. 31 yaşındaki Süheyla H, 2013 yılında ülkesinden ayrılıp çalışmak için Ankara'ya geldi. Genç kadın Çankaya ilçesinde eczanesi ve restoranı bulunan, 10 yıl önce ölen eşinin ardından tek başına yaşayan 70 yaşındaki S.K.H'nin evinde çalışmaya başladı. İki çocuk babası S.K.H, iddiaya göre bir süre sonra genç kadınla evlenme vaadiyle birliktelik yaşamaya başladı.

DUBAİ'DE TATİL YAPMIŞLAR

İddialara göre genç kadın, 2 buçuk yılda 2 defa hamile kaldı, ancak S.K.H'nın baskıları sonucu iki bebeğini de kürtajla aldırdı. Süheyla H. baskı ve kötü davranışlar nedeniyle 26 Eylül 2014 tarihinde, bileklerini keserek intihara kalkıştı. Hastanede tedavi altına alınan Süheyla H, sağlığına yeniden kavuştu. Yaşanan olaydan sonra tekrar barışan çift, Dubai'ye tatile gitti. Süheyla H. üçüncü kez hamile kaldı. Bu sefer kürtaj olmayan genç kadın, S.K.H'ya çocuğu nüfusuna alması gerektiğini söyledi. İddiaya göre S.K.H, Süheyla H'ye ev ve araba alacağını söyleyip anlaşmak istedi.

Süheyla H, gittiği Türkmenistan'da 11 Kasım 2015'te bir erkek çocuğu doğurdu ve Ediz ismini koydu.

2 ay sonra tekrar Ankara'ya dönen Süheyla H, S.K.H'ya çocuğu nüfusuna almasını söyledi. S.K.H, çocuğu reddetti. Ankara Adli Tıp Kurumu'nda DNA testi yaptıran Süheyla H, çocuğun S.K.H'den olduğunu kanıtlayan raporu aldı. Ancak S.K.H. yine çocuğu inkar etti. Açılan babalık davasını kaybeden S.K.H'nın 4 bin 700 lira doğum masrafı ile 400 lira nafaka ödemesine karar verildi.