8 aylık bebeğe kürtaj yap göm, karar beraat!

Girne’deki Ada Hospital isimli hastanede 19 haftalık bebeğini aldırdığı için anneye 9 ay hapis cezası veren mahkeme, yaşanan kürtaj skandalında hastanenin sahipleri Dr. Mehmet Ali Tunçbilek ile eşi Dr. Verda Tunçbilek’e beraat verdi...

8 aylık bebeğe kürtaj yap göm, karar beraat!
Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre Türkiye ve KKTC’de geniş yankı uyandıran yasa dışı kürtaj davasında karar açıklandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davada yargılanan 6 sanıktan kürtajın yapıldığı Ada hospital isimli hastanenin sahipleri Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, eşi Dr. Verda Tunçbilek ve hemşire Taner Okbunar beraat etti. 

8 aylık bebeğe kürtaj yap göm, karar beraat!

Diğer sanıklar başhekim Fahri Karagözlü , KKTC Milletvekili Ergün Serdaroğlu’nun eşi Anestezi uzmanı Dr. Rasiha Serdaroğlu ve ebe Ayşegül İşbilen, 34 haftalık bebeğin canlı doğduğu konusunda bulgu olmadığı için “adam öldürme” suçlamasından beraat ederken ‘çocuk düşürmeye teşebbüs’, ‘hamileliği yasa dışı olarak sonlandırmak’, ‘çocuğun doğumunu gizlemek’ davalarından suçlu bulundu.

Kan donduran ifadeler

Karar öncesi 2013 yılından beri Ada Hospital’da çalışan tanık C.Ö.’nün ifadeleri mahkemeye damga vururken C.Ö. ifadesinde, “Hastanede büyük gebeliklerle ilgili işlemleri başhekim Fahri Karagözlü’ye yönlendiriyorduk. Fahri bey, hastalarının isimleri ve aldığı ücretlerle ilgili bilgiyi bizimle paylaşmıyordu. Ama bebeğin büyüklüğüne göre kürtaj fiyatı artıyordu. Bebeklerin gömme işleminin öncesi ve sonrasında fotoğraf çekip, 'WhatsApp' mesaj programıyla başhekim Fahri Karagözlü’ye yolluyordum. 34 haftalık bebekle ilgili işlem yapıldıktan sonra, bebeği sanık Ayşegül İşbilen’den siyah çöp poşetinin içerisinde aldım.

Daha sonra Karakum’daki Zeyko Yağ Fabrikası’nın olduğu yere gittim. Bu işlem sondu. Bir daha yapmadım. 25 Ocak 2015 tarihli 34 haftalık bebeğin gömülmesi son işlemdi”
dedi.

Bir süre sonra kararını açıklayan mahkeme, 5 aylık fetüsün annesi N.D. ile 17-18 haftalık fetüsün annesi Meliz Akçal’ın tespit edildiklerine ve hamileliklerinin yasa dışı sonlandırıldığına vurgu yaparak, sanıklar Fahri Karagözlü’nün 5 yıl, Rasiha Serdaroğlu’nun 4 yıl ve Ayşegül İşbilen’in 2 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini açıkladı.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan yargılamada ise 19 haftalık bebeğini aldırdığı tespit edilen Melis Akçal, 9 ay hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmıştı.