82 yaşında fikri uyuşmazlıktan boşanıyorlar

Ünlü mimar Şaziment Arolat (82), kendisi gibi mimar olan 55 yıllık kocası Neşet Arolat’dan (82) anlaşmalı olarak boşanmak için dava açtı.

82 yaşında fikri uyuşmazlıktan boşanıyorlar
"Kütükte evlilik tarihi yok diye boşanamıyorlar"

Sabah'tan Ali Oktay'ın haberine göre
İstanbul'da 82 yaşındaki ünlü mimar Şaziment Arolat, kendisi gibi mimar olan 55 yıllık kocası Neşet Arolat'dan (82) anlaşmalı boşanmak için dava açtı.

Taraflar mahkemede, 'Birbirimizden hiçbir talebimiz yoktur, barışmak istemiyoruz' dedi ancak mahkeme nüfus kayıt tablosunda çiftin evlilik tarihinin yazılmadığı gerekçesiyle davayı erteledi.

Şaziment Arolat ile meslektaşı Neşet Arolat 1961'de evlendi. 55 yıldır birlikte yaşayan çifti arasında 'kişilik farklılığından' dolayı yıllardır çeşitli anlaşmazlıklar baş gösterdi. Gün geçtikçe artan sorunlar, çiftin arasının açılmasına neden oldu. Uzun yıllardır süren ruhsal ve fikri uyuşmazlık, tarafların daha fazla bir arada yaşamasını imkânsız hale getirdi. Şaziment Arolat avukatı Rüya Beril Çetintaş aracılığıyla İstanbul Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. Avukat Çetintaş dava dilekçesinde, "Artık evlilik birliğini devam ettirmek imkânsız hale gelmiştir. Davalı koca da boşanmak istemektedir. Boşanma hakkında taraflar protokol hazırladı. İlerleyen yaşları ve bazı ciddi rahatsızlıkları göz önünde bulundurularak boşanmalarına karar verilsin" dedi. Hür iradeleriyle boşanmak istediklerini ifade eden çiftin müşterek çocukları 18 yaşını geçtiği için herhangi bir velayet ve iştirak nafakası söz konusu olmadı. Taraflar birbirilerinden nafaka, maddi ve manevi tazminat talebinde de bulunmadı.

NÜFUSA YAZI YAZILDI

Davanın önceki gün görülen duruşmasın çift birlikte katıldı. Taraflar, 'barışma ihtimali yok, boşanmak istiyoruz' dedi. Ancak mahkeme, nüfus kayıt tablosunda çiftin evlenme hanesinde evlilik tarihinin yazılmamış olduğunu söyledi. Fatih Nüfus Müdürlüğü'ne yazı yazılarak tarafların nüfus aile kayıt örneğinde evlenme tarihinin neden eksik olduğunun sorulmasına karar verildi. Duruşma ertelendi.

82 yaşında fikri uyuşmazlıktan boşanıyorlar