9 kişinin katili ağlayarak ifade verdi!

Gaziantep'te 9 kişinin katili Yusuf Taş 'vatan haini olmak' istememiş...

9 kişinin katili ağlayarak ifade verdi!
Habertürk'te yer alan habere göre Gaziantep'te, boşanma aşamasındaki eşi ve 8 yakınını öldürdükten 55 gün sonra İzmir'e gitmek için bindiği otobüste yakalanan Yusuf Taş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

9 kişinin katil zanlısı polise verdiği ifadede ise hiçbir husumeti olmadığını söylediği 9 kişiyi öldürdüğünü hatırlamadığını ve kaçak hayatı yaşadığı sırada Suriye'ye geçmek istediğini, ancak yakalanması durumunda PKK'lıların kendisini Türk askerine karşı kullanacağı düşüncesiyle, vatan haini olmamak ve kendi ülkesinde ölmeyi tercih ederek vazgeçtiğini söyledi.

İstanbul'da otel ve lokantalarda çalışan Yusuf Taş, geçen 5 Şubat'ta Düztepe Mahallesi'nde eşi Tuğba Taş, amcasının oğlu Turan Taş, eşinin teyzesi Şenel Çakmak ile oğlu Ahmet Can Çakmak'ı öldürdü, 2 kişiyi yaraladı.

Yusuf Taş, sabaha karşı ise bu kez Sam Mahallesi'ndeki evine gittiği amcası Mustafa, yengesi Gülay, amcasının çocukları Türkan, Gül ve Furkan Taş'ı tabancayla öldürerek kaçtı.

55 gün boyunca kaçak hayatı yaşayan Yusuf Taş, geçen çarşamba gecesi otogarda İzmir otobüsünde yakalandı.

Gözaltına alınan Yusuf Taş'ın ardından kendisine yardım ettiği gerekçesiyle babası, kardeşi ve dayısı da yakalandı.

Sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilirken hıçkıra hıçkıra ağlayan Yusuf Taş tutuklandı, babası, kardeşi ve dayısı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

9 kişinin katil zanlısı Yusuf Taş, sık sık ağlama krizine girdiği için ara verilen ifadesinde ise cinayet öncesi ve sonrasını tek tek anlattı.

Öldürdüğü eşi Tuğba Taş ile 2014 yılında Gaziantep'te evlendiğini ve ardından çalıştığı İstanbul'da yaşamaya başladıklarını anlatan Yusuf Taş, evliliğinin ilk günlerinde eşinin de bir çağrı merkezinde çalışarak kendisine destek verdiğini ve mutlu olduklarını söyledi.

Evlendikten 5 ay sonra biriktirdiği 70 bin lirayı verdiği eşinin özel çağrı merkezi açtığını anlatan Yusuf Taş, bu süreçte kayınvalidesinin eşini sürekli arayıp, evliliği bitirmesini istediğini ileri sürdü.

Eşinin ilk başta annesinin bu isteğine olumsuz yanıt verdiğinden bahseden Yusuf Taş, geçen yıl şubat ayında eşinin ziyaret için Gaziantep'e geldiğini ve geri dönmediğini belirtti.

Tuğba Taş'ın ruh ve sinir hastalıkları tedavisi gördüğünü öğrenince motosikletle Gaziantep'e geldiğini anlatan Yusuf Taş, geceyi ailesinin yanında geçirdikten sonra çiçek alarak gittiği hastanede eşini bulamadığını belirterek, "Çiçek alıp, babamla birlikte hastaneye gittiğimde eşimi bulamadım. Görevliler eşimin bir gün önce hastaneden annesiyle ayrıldığını söyledi.

Bunun üzerine Tuğba'yı aradığımda bana, 'sen ailenin yanına gittin, benim yanıma gelmedin, artık seninle görüşmek istemiyorum' dedi. Telefonu kapattıktan sonra kendisiyle görüşmedim"
dedi.

'EVİMİ SOYUYORLAR' DİYE ŞİKAYET ETMİŞ

Yusuf Taş, bu olaydan bir gün sonra İstanbul'da oturduğu evin sahibinin kendisini aradığını eşi ve kayınvalidesinin eşyaları kamyona yüklediklerini söylediğini belirterek şöyle dedi: "Tuğba'yı aradım ve nerede olduğunu sordum. Bana eşyaları topladıklarını, İstanbul'da yaşamak istemediğini söyledi ve Gaziantep'te birlikte yaşamaya devam etmemizi istediğini ifade etti.

Evde eşyalarım ile nişanlı olduğum dönemde Tuğba'nın dayısından aldığım bir tabanca vardı. Ben bu durumdan rahatsız oldum ve evin yakınındaki Eyüp Polis Karakolunu arayarak; 'evimdeki eşyaları çalıyorlar' diyerek şikayetçi oldum. Birkaç gün sonra Tuğba ve annesi eşyalarımızı alarak Gaziantep'e geldi. Tuğba ile görüştüğümde içinde altınlarımız ile tabancanın da bulunduğu eşyaları anne ve dayısının nereye koyduğunu bilmediğini söyledi. Kendisine neden böyle yaptığını sorduğumda anne ve dayısının böyle istediğini dile getirdi."

EŞİM İLE BİRLİKTE TEYZE VE DAYISINI ŞİKAYET ETTİK


Yusuf Taş, eşyalarını geri almak için Tuğba Taş'ın annesi, teyzesi ve dayısı ile konuşmaya gittiğinde tehdit edildiğini ileri sürdüğü ifadesini şöyle sürdürdü:

"Bu konuyu konuşmak için Tuğba'nın ölen teyzesi Şenel Çakmak'ın evine gittik. Tuğba'nın teyzesi Şenel Çakmak üzerime saldırdı, dayısı ise hakaret ve tehdit etti. Bunun üzerine eşim Tuğba, ailesinin yaptığı bu hareketlerden dolayı benimle Cumhuriyet Savcılığı'na giderek şikayette bulundu. Ailesinin tehdidi sürünce kendisinin ve benim öldürülmemden korkan Tuğba'nın isteği üzerine birlikte yeniden İstanbul'a gittik. Bir ay kadar sonra Tuğba, ailesini ikna ettiğini, eşyaları alacağını söyleyerek Gaziantep'e döndü. Telefonla konuşurken bana ailesinin ayrılmamız için üzerinde baskı kurduğunu söyledi ve 2 hafta kadar sonra da boşanma davası açtı."