91 kişiyi taşıyan Rus uçağı Karadeniz'de düştü!

Soçi'den Suriye'ye gitmek için havalanan Rusya Savunma Bakanlığına ait uçak, kalkıştan 20 dakika sonra radardan kayboldu. Kısa bir süre sonra uçağın düştüğü açıklandı...

91 kişiyi taşıyan Rus uçağı Karadeniz'de düştü
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Rus Savunma Bakanlığı'na ait Suriye'nin Lazkiye eyaletine giden uçak Soçi'den çıktıktan sonra Karadeniz'de radardan kayboldu.

Rus kaynaklar, Tupolev Tu-154 tipi uçakta 91 kişinin olduğunu söyledi. Interfax'a göre uçak yerel saatle 05.20'de kalktı ve kalkıştan 20 dakika sonra radardan kayboldu. Bir süre sonra da düştü.

Enkaza ulaşıldı

Tass ajansı, Soçi şehri güvenlik birimlerinden bir kaynağa dayandırdığı haberinde, uçağın Karadeniz üzerinde düştüğünü duyurdu. Haberde kıyıdan 6 kilometre uzaklıkta uçağa ait parçalara rastlandığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığından açıklama

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Soçi şehrinden Rusya'nın Suriye'deki Himiymim üssüne doğru yola çıkan Tupolev Tu-154 tipi uçak havalandıktan kısa süre sonra radardan kayboldu.

Bakanlık, 91 kişinin bulunduğu uçağı arama çalışmalarına başlandığını duyurdu.

Rus basınında yer alan haberlere göre, uçakta Rus askerler, Kızıl Ordu Korosu ve gazeteciler bulunuyor.

Putin bilgi aldı

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuyla ilgili bilgi aldığını ve arama kurtarma çalışmalarındaki gelişmeleri takip ettiğini kaydetti.

2010'da benzer bir kaza olmuştu

Tupolev TU-154 tipi uçak kamuoyunun gündemine daha önce, Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczyński'nin ölümüyle gelmişti.

Polonya Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyeti taşıyan Tupolev-154 tipi uçak 10 Nisan 2010 tarihinde kalkışından kısa süre sonra düşmüş ve uçakta bulunan 96 kişiden kurtulan olmamıştı.