95 yaşında, ekmeğinin peşinde koşuyor!

"Cumhuriyetimiz gibi, 1923'te doğdu... 95 yaşında, sokaklarda çalışıyor... Sizi Bahriye Teyze ile tanıştıralım. Belki bazılarınız bundan sonra sebzelerinizi marketten değil, ondan alırsınız..."

95 yaşında, ekmeğinin peşinde koşuyor!
Hürriyet'ten Damla Güler'in haberi...

Bahriye Bilgenar 95 yaşında… 35 yıl önce eşini kaybedince oğlunun yanına yerleşti. Oğlu da 50 gün önce kalp krizinde ölünce torunlarıyla birlikte yaşamaya başladı. 7 yaşından beri çalıştığını söyleyen Bahriye Bilgenar: “Sabah 07.00’da bahçeye gidip bunları kendi ellerimle topluyorum. Sonra gelip burada satıyorum. Alıştım artık. Yorulmuyorum” diyor. Her gün aynı yere gelip kendi yetiştirdiği ürünleri ya da kendi elleriyle ördüğü lifleri satan Bahriye Bilgenar, “Ürünler ne zaman biterse o zaman gidiyorum” diyor. Eşini kaybettiği günden beri tek başına olduğunu söyleyen Bilgenar, “35 senedir tekim. Gücüm yetene kadar çalışacağım” sözleriyle hepimize örnek olmalı.

Bir sosyal medya kullanıcısı tarafından fotoğrafının yayınlanmasıyla akrabalarının kendisini aradığını söyleyen Bilgenar; “Benim yaptırdığımı sandılar. Kızdılar bana” dedi.

NOT: Bahriye Bilgenar’ın ürünlerini sattığı yer, Beylikdüzü Migros metrobüs durağında...

DAMLA GÜLER / HÜRRİYET