A Milli Futbol Takımı’ndan muhteşem zafer

Ay-yıldızlılar EURO 2020 elemelerinde yıldızlar ordusu Fransa’ya kaleyi göstermedi. Millîlerimiz, Kaan Ayhan ve Cengiz Ünder’in golleriyle liderliğe yükseldi.

A Milli Futbol Takımı’ndan muhteşem zafer
Türkiye Gazetesi'nden Uğur Aktan'ın haberine göre Şenol Güneş yönetiminde EURO 2020 elemelerine harika bir başlangıç yapan A Millî Futbol Takımı’nın son dünya şampiyonu Fransa karşısında ne yapacağı merak konusuydu. Türkiye ne de olsa genç bir takım, karşısındaki Fransa ise ‘dünya şampiyonu’ apoletli bir takımdı. Ancak baştan sona harika oynayan millîler Fransa’yı 2-0 yenerek tarih yazdı. Hatasız bir oyun sergileyen ay-yıldızlılar, tarihinde ilk defa Fransa’yı yenme başarısı gösterirken eski günlerine döndüğünü de ispatladı. Maça ilk 11’de kariyerini yurt dışında sürdüren beş ismi tercih ederek başlayan Şenol Güneş’in bu hamlesi olumlu sonuçlanırken, gollerimiz lejyonerlerimizden geldi. 80 milyonu 90 dakikalığına 2002’ye götüren maçta gol perdesi 30’da açıldı. Cengiz’in kullandığı duran topu Merih kafayla savunmadaki partneri Kaan Ayhan ile buluşturdu. Çok sayıda Fransız’a rağmen düzgün bir kafa vuruşu yapan Kaan takımımızı öne geçirdi: 1-0.

FRANSA DONDU KALDI

Golün yaşattığı soğuk duş etkisini üstünden atamayan Fransa karşısında durmak bilmeyen Şenol Güneş’in öğrencileri ikinci gol için de fazla beklemedi. 40’ta Burak Yılmaz savunmaya yaptığı baskıyla topu takım arkadaşlarına kazandırdı. Dorukhan’ın pasını ceza sahasında iyi kontrol eden Cengiz çaprazdan çıkardığı şutla ilk yarının skorunu belirledi: 2-0. Süper Lig’de sezonun formda isimlerinden Burak ve Mahmut’un şutlarnıda Lloris takımının maçın içinde kalmasını sağladı. Kalan bölümde Fransa’nın atletik üstünlüğünün sahaya yansımaması için rakibine boş alan bırakmayan millîler, hücumda ise Burak Yılmaz ile yakaladığı kontratak fırsatlarını değerlendiremese de sahadan 2-0’lık üstünlükle ayrılarak grupta liderlik koltuğuna oturmayı başardı.