ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un eşi ve oğlu sorguda

ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un eşi ve oğlu sorguya alındı. Öte yandan Adalet Bakanı Gül, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass'ın görüşme teklifini kabul etmedi.

ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un eşi ve oğlu sorguda
Hürriyet'te yer alan habere göre FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanması ABD ile Türkiye arasında vize krizine yol açan, ABD konsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un eşi ve oğlunun da sorguda olduğu ortaya çıktı.

ABD Büyükelçisi Bass'ın görüşme talebine ret!

ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilimde yeni bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass'ın görüşme teklifini kabul etmedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Philip Kosnett'in Dışişleri Bakanlığına çağrıldı ve bu ülkenin Türkiye'deki vize işlemlerini askıya alması kararından dönülmesi yönündeki beklenti iletilmişti.

ABD’nin Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklaması üzerine, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği de “ABD’deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır” açıklamasını yapmıştı.