ABD'de tıbbi cihazların hacklendiği şüphesi!

Hollywood ünlülerinin çıplak fotoğraflarının yayımlanmasına neden olan hack skandalının yarattığı şok etkisi yeni geçmişken, ABD'de bir başka skandal patlak verdi.

ABD'de tıbbi cihazların hacklendiği şüphesi!
Hürriyet'te yer alan habere göre bu seferki hack, çok daha trajik sonuçlara neden olabilir. ABD'li uzmanlar şimdi de tıbbi cihazların hacklenmesi tehdidiyle karşı karşıya. Henüz bu konuda tespit edilmiş bir vaka yok ancak uzmanlar, özellikle kalp hastalarının kullandığı cihazlarda güvenlik açıkları tespit etti.

Son zamanların ünlü Amerikan dizisi Homeland'de yer alan bir sahne belki de gerçek olabilir. Söz konusu sahnede, ABD Başkan Yardımcısı rolünü canlandıran karakter, kalp cihazının hacklenmesi sonucu öldürülüyordu.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı ise tıbbi cihazlar ve hastane ekipmanlarının hacklendiği şüphesi taşıyan yaklaşık 25 vakayı araştırıyor. Söz konusu tıbbi cihazlar ve hastane ekipmanları arasında kalp infüzyon pompaları (hastaye verilmek istenen ilacı, birim zamanda damardan pompalanmasını sağlayan cihaz) ve vücuda takılabilir kalp cihazları yer alıyor. Bu cihazlar, Türkiye de dahil birçok ülkede kullanılıyor.

ABD'li uzmanlar henüz tespit edilmiş bir hack vakasına rastlanmadığını belirtti. Ancak cihazları üreten firmalarla birlikte olası güvenlik açıklarının tespit edilip kapatılması üzerine çalışmalar devam ediyor. Bu cihazları kullananlar ise tedirgin.