ABD'den F-35 teslimat mektubu

F-35’lerin ana üreticisi Lockheed Martin'den Türkiye'ye teslimat mektubu...

ABD'den F-35 teslimat mektubu
Habertürk'ün haberine göre Rusya’dan S-400 hava savunma füzeleri almasına tepki olarak bazı ABD’li senatörlerin Türkiye’ye verilmesine karşı çıktığı beşinci nesil F-35A müşterek saldırı uçağının (Joint Strike Fighter) 21 Haziran’daki ilk teslimatıyla ilgili resmi davet, ilgili Türk makamlarına geldi.

F-35’lerin ana üreticisi Lockheed Martin, resmi davet yazısında, “Lockheed Martin olarak 21 Haziran 2018 tarihinde Fort Worth’ta gerçekleştireceğimiz ‘Türkiye Cumhuriyeti F-35 Teslimat Töreni’nde sizleri yanımızda görmekten mutluluk duyacağız” denildi.

Davet yazısında, 21 Haziran günü önce resepsiyon, ardından da ilk uçağın teslim töreninin yapılacağı belirtildi. Türkiye’ye teslim edilecek ilk F-35A, pilot eğitiminin tamamlanmasından sonra Kasım 2019’da Türk Hava Kuvvetleri’ne katılacak. Diğer uçaklar da belirli aralıkla gelmeye başlayacak.

RUSYA, SUUDİLERİN S-400 İTİRAZINI TANIMADI

Rusya Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Kondratyev, Rusya’nın Katar’a S-400 füze savunma sistemi sevkıyatı planlarının Suudi Arabistan’ın itirazlarından etkilenmeyeceğini söyledi. Kondratyev’e göre, Riyad’ın tavrında ABD’nin baskısı da etkili. Fransız Le Monde Gazetesi, Riyad yönetiminin Rusya’nın Katar’a yapacağı olası S-400 füze savunma sistemleri satışını engellemek için askeri güç kullanabileceğini ileri sürmüştü.