ABD'den IŞİD'e operasyon!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak hükümetinin talebi doğrultusunda Emirli’ye havadan insani yardım yapıldığını açıkladı. Yardım operasyonu sırasında bölgedeki bazı IŞİD hedefleri de vuruldu.

ABD'den IŞİD'e operasyon!
CİHAN'ın haberine göre iki buçuk aydır IŞİD kuşatması altında bulunan 20 bin nüfuslu Türkmen kasabası Emirli’ye yemek, su ve tıbbi malzemeler ulaştırılamıyordu. ABD ordusu, Irak’ın da talebiyle Emirli’ye insani yardım yapılmasını kararlaştırdı. ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Emirli’ye Avustralya, Fransa ve İngiltere’nin de destek olduğu insani yardım operasyonu gerçekleştirildi. Bakanlık, yardım operasyonuna destek amacıyla yakın bölgedeki IŞİD’e bağlı militanlara yönelik hava saldırısı düzenlendiğini de duyurdu. Ancak hava saldırısına yönelik detay verilmedi.

Açıklamada, Başkan Barack Obama’nın emirleri doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtilen operasyonların ne kadar tesirli olduğunun ABD ordusu tarafından değerlendirilmeye devam edildiği belirtildi. Ayrıca ABD ordusunun gerektiğinde Irak’a insani yardım sağlamak amacıyla ABD Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler, diğer müttefik ülkeler ve Irak hükümeti ile çalışmayı sürdüreceği ifade edildi.