AB’den, Google’a 1 milyar Euro ceza!

AB Komisyonu, Google’a sanal ortamda rekabete aykırı davrandığı gerekçesiyle 1 milyar Euro’luk rekor ceza kesmeye hazırlanıyor. Komisyon geçen sene de Apple’a 13 milyar dolar ceza kesmişti.

AB’den, Google’a 1 milyar Euro ceza!
Habertürk'ün haberine göre Avrupa Birliği (AB) ve internet devi Google arasındaki fırtınalı ilişki devam ediyor. AB basınında yer alan haberlere göre AB Komisyonu, Google’a sanal ortamda rekabete aykırı davrandığı gerekçesiyle 1 milyar Euro’luk rekor ceza kesmeye hazırlanıyor.

Yapılan açıklamalarda şirketin ‘Google Shopping’ servisinde yapılan aramalarda, Google’la reklam ilişkisi bulunan kuruluşların ayrıcalıklı olarak yer aldığı belirtildi. Buna göre reklam payına bağlı olarak şirketlerin arama sonuçlarında üst sıralarda yer aldığı ve rekabette haksız olarak öne geçirildiği belirtildi.

Komisyon benzer konularda şirket aleyhinde geçen sene başlatılan soruşturmaların genişletildiğini belirterek tazminat seviyesinin rekora ulaşmasının bunun sonucunda olduğu duyuruldu. AB Komisyonu’nun Google ile mobil cihazlarda ayrıcalıklı olarak yüklü gelen Chorme arama motoruna yönelik devam eden bir davası daha bulunuyor. AB geçen sene ABD’li teknoloji devi Apple’ı da vergi kaçırdığı gerekçesiyle 13 milyar dolarlık tazminat ödeme cezasına çarptırmıştı.