Abdulkadir Selvi'den Sevilay Yılman'a çok sert yanıt!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ile Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman arasında anket polemiği yaşanıyor.

Abdulkadir Selvi'den Sevilay Yılman'a çok sert yanıt!
MedyaRadar'ın haberine göre Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Sevilay Yılman'ın "Selvi'nin paylaştığı kaynağı belirsiz anket sonuçlarından Erdoğan ve Yıldırım'ın bilgisi yok" iddiasına "Bu yazılar emekle yazılıyor, kuaför dedikodularına göre değil" diye yanıt verdi.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, dünkü köşesinde Abdülkadir Selvi'nin yayınladığı Afrin harekatı ile AK Parti'nin oylarının arttığı yönündeki anketten Erdoğan, Yıldırım veya AK Parti'den herhangi bir kişinin bilgisi olmadığını yazmıştı.

Sevilay Yılman'ın sözlerine Selvi bugün "Anketler konuşuyor" başlıklı yazısında cevap verdi.

İşte o yazıdan bir bölüm;

Anketler konuşuyor

"Orada AK Parti’nin kısa bir süre önce ara verdiği ülke çapındaki araştırmalara şubat sonu, mart başı gibi yeniden başlayacağını duyurdum. Ama Kürt seçmene yönelik yüz yüze görüşme yöntemiyle çalışmanın yapıldığını, Ege Bölgesi başta olmak üzere bazı bölgesel anketlerin devam ettiğini duyurdum.

Anketi yapan firmaya ilişkin hangi tarihler arasında yapılmış, kaç kişi ile görüşülmüş, hangi yöntem kullanılarak gerçekleştirilmiş gibi bilgileri paylaşmadım. Çünkü bir firmanın değil, AK Parti’nin resmi bir anlaşma çerçevesinde çalıştığı, ücretini ödeyip, araştırma yaptırdığı birkaç firmanın anketlerinin ortalaması olduğu için, künyeye ilişkin bilgiler vermedim. Birkaç firmanın araştırmasının ortalaması olduğunu da zaten yazının başında belirtmiştim.


KUAFÖR DEDİKODULARI:

Bu arada Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın benim yazdığım araştırmadan haberi olmadığını yazanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’la ne zaman görüştüler? Telefonla mı, yüz yüze mi? Ne konuştular? Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın böyle bir araştırmadan haberi olmadığını neye dayanarak yazabiliyorlar? Bu araştırmalar öncelikli olarak Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a sunuluyor, ayrıca AK Parti MYK’da sunum yapılıyor. Bir konuyu yazarken sorumlu her gazetecinin yapması gerektiği gibi en az birkaç kaynakla konuşuyorum.

Bakın AK Parti-MHP İttifakının hazırladığı teklif, dün Meclis’e sunuldu. İttifakın her aşamasını yazdım, 20 Şubat Salı günü, ”İttifakın püf noktası” başlıklı yazımda ayrıntılara yer verdim. Tamamı doğru çıktı. Bu yazılar emekle yazılıyor, kuaför dedikodularına göre değil..."


ABDULKADİR SELVİ'NİN HÜRRİYET'TE YAYINLANAN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...