Abdullah Gül'den çok sert tepki!..

Abdullah Gül’den jet tepki... Gül üzerinden İran’ın istihbarat operasyonu...

Abdullah Gül'den çok sert tepki!..
Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Irak’a kritik bir ziyarette bulunduğu, ABD Başkan Yardımcısı Biden’in İstanbul’a geldiği, Brüksel’de NATO çerçevesinde Suriye ve Irak’taki IŞİD tehditi ile Suriye’deki Esad yönetimine karşı yeni strateji oluşturmaya yönelik önemli değerlendirmelerin yapıldığı bir süreçte; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e atfen İran devlet televizyonu tarafından aktarılan  sözler, şaşkınlık yarattı. Gül’ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimi hakkında değerlendirmede bulunduğuna ilişkin iddialar, İran’ın Türkiye’de kafaları karıştırmaya yönelik istihbarat operasyonu olarak algılandı.

11. Cumhurbaşkanı Gül, bir toplantı nedeniyle Kanada’ya gitti. Ancak bugün İran kaynaklı bir haber gündeme düştü. Haberin özü; Gül’ün, Erdoğan’ın Suriye ve Irak politikasının çökmeye mahkum olduğu yönündeki değerlendirmesiydi. Peki Gül, son günlerde böyle bir demeç verdi mi? Gül’e yakın kaynaklar, “Haber tamamen yalan. 11. Cumhurbaşkanımızın böyle bir röportajı olmadı” dedi. Bu durum; Washington, Bağdat, Erbil, Ankara, İstanbul ve Brüksel hattında çok önemli temasların yaşandığı bir süreçte, psikolojik istihbarat operasyonu algısına neden oldu. Gül’ün ofisinden yapılan açıklamada da, şu ifadeler yer aldı:

"11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün İran Devlet Televizyonu  Press TV’nin İngilizce internet sitesinde çeşitli haber ajanslarına dayandırılarak yayımlanan “Turkey doomed to fall under Erdoğan: Ex-President” başlıklı haberin tümüyle yalan ve gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Haberde kendisine atfedilen ifadelerin tamamen hayal mahsulü ve uydurma olduğunu belirten Abdullah Gül, böyle bir mülakatı kesinlikle vermediği gibi yalan haberde kayıtlı hususların hiçbir şekilde kendi düşünceleriyle bağdaşmadığını belirtti."