Acılı annenin yürek yangını!

İzmir’de geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Ecem Haliloğlu’nun ailesi, kızlarına çarpan sürücünün bırakılmasına tepki gösterdi. Acılı anne Reyhan Haliloğlu, “Şikayetimizi asla geri almayız. Tek isteğim o katilin tutuklanması” dedi.

Acılı annenin yürek yangını!
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'de, yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu düğününe 10 gün kala teyzesi ile hayatını kaybeden Ecem Haliloğlu'nun ailesi, sürücünün tutuksuz yargılanmasına yaptıkları itirazın reddedilmesi üzerine, bir üst mahkemeye başvurma kararı aldı.

N.D'ye "olası kasıtlı kaza sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçundan dava açan Cumhuriyet Savcılığı'nın N.D'nin tutuklanması için itirazda bulunacağı belirtildi. Savcılığın itiraz için çalışma yaptığı haberini Yeni Asır'dan alan Ecem'in annesi Reyhan Haliloğlu, "Bir de tutuklandığı haberini duysam, o saatten sonra ölsem de gam yemem. Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in çarptığı kişinin ailesi gibi şikayeti geri almamız gibi bir şey asla olmaz. Ölüm pahasına da olsa şikayetimden vazgeçmeyeceğim" dedi.

Ankara'da teslim oldu

Lütfiye Yurdaer ve Ecem Haliloğlu'na çarptıktan sonra aracı olay yerinde bırakarak kaçan Ankaralı müteahhit N.D., olaydan 3 ay 3 gün sonra geçtiğimiz Pazartesi günü Ankara'da bir polis merkezine giderek teslim oldu.

N.D'nin ifadesinde, "Olay tarihinde saat 01.30'da kaza meydana geldi. Yol karanlıktı.
Olay sırasında alkolsüzdüm. Bir anda önüme çıktılar. Görmem ile vurmam bir oldu, üzgünüm. Maktullerin zararlarını da karşılayacağım"
dediği öğrenildi. Şahsın sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması tepki çekti. Cumhuriyet Savcılığı da N.D'nin tekrar yakalanıp tutuklanması için itiraz etmeyi kararlaştırdı.

"3 ay nasıl kaçtı?"

N.D'nin serbest kalmasına isyan eden Ecem'in annesi Reyhan Haliloğlu, "Bu adam 3 ay boyunca nasıl kaçtı, kim sakladı? Bir de utanmadan maktüllerin zararlarını karşılayacağım demiş. Bana İzmir'in tamamını verse ne yazar? Ölen kızımın zararını nasıl karşılar, o herşeyi parayla halledebileceğini mi sanıyor. Bizi başkaları ile karıştırmasın. Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in çarptığı kişinin ailesi gibi şikayetimizi geri alma gibi bir şey asla olmaz, olmayacak da. Bu kararımız kesin, ölene kadar şikayetçiyim o adamdan. Bir de utanmadan bize aracılar gönderiyor. Ayağını denk alsın, haddini bilsin. Bu acıyı bize yaşatan biz affetmeyiz bu böyle bilinsin" dedi. Kazayla ilgili ilk duruşma 30 Ocak'ta yapılacak.

"Tek güvendiğimiz şey adalet"

Ecem Haliloğlu'nun ablası Hacer Karakayalı, sanığın serbest bırakılmasının ardından kendilerini çok kötü hissettiklerini söyledi. Mücadelelerinin süreceğini dile getiren Karakayalı, "Tek güvendiğimiz şey adalet." dedi. Karakayalı, Ecem'i bir kez rüyasında gördüğünü aktararak, "Gittiği yerde kardeşimi ve vicdanları rahatlatmak istiyoruz." diye konuştu.

"Olası kast ve adam öldürme"

Haliloğlu ailesinin avukatı Murat Sevengül, müvekkillerinin yeşil yanarken karşıya geçtiklerini savunarak, "Mahkeme tutuklama talebimizi reddetti, bir üst mahkemeye itiraz hakkımız oluştu. Sürücü N.D. 'Olası kast ve adam öldürme' suçlaması ve 3-15 yıl ceza istemiyle yargılanmalı" açıklamasını yaptı.