Acun'un Dokunulmazlığı ve ...

Acun Ilıcalı'nın dokunulmazlığı ve Komedi Evlilik Programları

Sabahları erkenciyim, işim icabı televizyon izliyorum dikkatimi çeken birkaç hadiseyi sizlerle paylaşmak istiyorum, ben işin içinden çıkamadım belki siz çıkarsınız.

Sabahları TV 8’de yayınlanan magazin programında Survivor görüntülerine yer verilmesini anlıyorum, neticede Acun’un kanalı bir başka programının reklamını yaptırmak istemesini anlayabilirim neticede kanallar ölüm kalım savaşı veriyorlar ayakta kalmak için adamın kendi programını reklam etmesinden  tabii ne olabilir fakat aynı görüntüler ve Survivor reklamı, promosyonu başka kanalların magazin programlarında da yapılıyorsa doğrusu bu rekabet, akıl, izanla izah edilemez.

KanalTürk, Beyaz TV magazin programları neden aynı görüntüleri yayınlamasının acaba nedeni nedir?

Sakın bu iki kanalı da Acun alıyor veya aldı olmasın?

Öyle ya insan rakibini böyle reklam eder mi?

Haberdir veririz deniyorsa hadi buna da peki, ancak sadece müspet şeyler söylemek ayrı bir konu, yahu hiç mi eleştiri yapılamaz Survivor hakkında her söylenen övücü mü olmak zorunda .

Malum Acun hakkında eleştirel hiç bir şey yazılamaz, yapılamaz çünkü her ne kadar kamuya mal olmuş ise de etrafı, avukatları en ufak bir eleştiride harekete geçiyorlar eleştireni bezdiren davalar açıyorlar hem de hiç luzum yokken...

En olmadı manevi baskılar yapıyorlar ama iş ilerlemiş olmalı ki artık yaptığı işlerde sözde rakibi olan kanallarda göklere çıkarılıyor. Ya bu kanalların yöneticileri farkında değil, ya bile bile göz yumuyorlar onlarda Acun’dan çekinir olmuşlar.

Velhasıl Acun dokunulmazlar arasında ama bu ülke ekranlardan ne dokunulmazlar geldi geçti Acun’un farklı olabileceğini düşünmüyorum.

Şimdilik programında mastürbasyon bile yapılsa mutlaka bir mazeret, meşru kılıf bulunarak nerede ise ne yapsa kutsanıyor, kurallar, kaideler Acun için hikaye bakalım bu ne kadar gidecek ama gün gelecek ne olduğunu mutlaka ortaya çıkacaktır bu dünya Sultan Süleyman’a kalmamış Acun’a mı kalacak hele dokunulmazların tahtlarından bir bir indirildiği günlerde.

Gelelim evlendirme programlarında yaşananlara.
 
70 milyon bir avuç insanın sorunlarıyla işgal ediledursun artık ekrana üç kere çıkan ağzına geleni söyler halde,

Gelin adayı damadın annesinden büyük, kayınvalde 45, gelin 53 yaşında fakat gelin saygısından  kendisinden küçük kayınvalidesinin ellerinden öpüyor, saygı öğretiyorlar!

Resmen izleyiciyle dalga geçiliyor, nedir o rating derdiyle yüzlere takılan dramatik ifadeler içinde gerçekler yerine dalga geçme müptezellik yok mu?

Evlilik programları insanları evlendirme niyetiyle tanıştırma iyi niyetini artık çoktan aştı, adam 5 yıldır ortalarda hala evlenemedi, olmuyorsa olmuyor bu iş dizi kurgusu artık samimiyet yok. Kadın İran’dan kopup gelmiş kısa zamanda, adama aşık oluyor ama bir süre sonra adamdan hakaret yiyor ve ayrılıyorlar, adam çeşitli adayları deniyor ve onca hakaretten sonra, günler geçmiş ama tekrar dönüyor kadına!! Dalga geçiyorlar, dalga.

Bir canlı odadır gidiyor, hapisanelerdeki ‘Pembe Oda’ gibi yakında biri gırtlaklanırsa rating uğruna hiç şaşmayalım zırvanın endazesi kaçtı.

Sonra bu insanlar haftanın beş günü koca, eş arar mı, işleri yok mu bunların demek işleri bu program ve izleyiciden samimiyete inanılması isteniyor.

Bu programların suyu çıktı bir kenara artık akla zarar hale geldiler .

Benim en tuhafıma giden ise programda yer alan bilirkişi sıfatlı psikolog, avukatların çizdikleri pembe tablolar artık onlarında gerçek değil oyuncu olduğunu düşünmeye başladım. Bu kadar yanlış,  ve kusura bakmasınlar doğru çıkmayan evlilik tahlili yapmak için mi güzelim mesleklerini orada feda ediyorlar, olmaz. Demek onlarda bu oyunun bir parçası ve gerçek değiller.

Bu oynanan oyun gerçekmiş gibi yapılınca hangi algı yönetiliyor bunun tahlili RTÜK’e kalmış.

Sacit ASLAN