Adana polisi dolandırıcıyı kıskıvrak yakaladı!..

Adana'dan telefonla aradığı 2 kişiye kendisini polis olarak tanıtıp PKK tehdidiyle 7 bin 920 lira paralarını dolandırdığı ileri sürülen zanlı yakalandı.

Adana polisi dolandırıcıyı kıskıvrak yakaladı!..
İHA'nın haberine göre olay, merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz günlerde İzmir'de bir ev hanımını ve Ankara'da bir sağlık memurunu telefonla arayan bir kişi, kendisinin polis olduğunu söyleyerek, "Kimlik bilgileriniz PKK'nın eline geçti, sizin hesabınızdan kendilerine para aktarıyorlar. Bunun için operasyon yapacağız, bunun için vereceğim hesaba para yatırın" diyerek 7 bin 920 lira hesaba para yatırılmasını sağladı. Para yatıran şahıslar, bir süre sonra dolandırıldığını anlayarak polise haber verdi. Polis Türkiye'nin her tarafında zanlıyı aramaya başladı.

Paranın Adana'dan çekildiği belirlendi. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmada 1 ay önce aynı suçtan yakalanan ve 9 gün tutuklu kaldıktan sonra avukatının başvurusu üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Yasin S.’nin (36) vatandaşları dolandırdığı tespit edildi.

Seyhan ilçesindeki evine yapılan baskınla yakalanan zanlı, sorgusunda suçsuz olduğunu, kendisinin de dolandırıldığını ileri sürdü. Zanlı, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.