Adana Valiliği'ne bomba yüklü araçla saldırı!

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Valiliğe giden yollar trafiğe kapatıldı.

Adana Valiliği'ne bomba yüklü araçla saldırı!
Hürriyet'te yer alan habere göre Adana Valiliği’ne bu sabah teröristler bomba yükü araçla saldırı düzenledi. Merkez Seyhan İlçesi’ndeki Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı’nda bulunan Adana Valiliği’nin önündeki açık otoparktaki patlama saat 08.05’te meydana geldi. İlk belirlemelere göre teröristler önceden getirdiği bomba yüklü aracı tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirdi.

Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve oradan geçenler yaralandı. Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı. Polis bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

Güvenlik güçleri bombalı araçla saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 16 YARALI VAR

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.” dedi.

Demirtaş, patlamada 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 16 kişinin yaralandığını bildirdi.

YARALI SAYISI 21'E YÜKSELDİ

DHA'nın geçtiği habere göre yaralı sayısı 21'e yükseldi. Hain saldırıda yaralanan 5 kişinin durumu ağır.

33 PLAKALI ARAÇ

Vali Demirtaş yaptığı açıklamada, patlamanın 33 plakalı bir araçta meydana geldiğini söyledi.

KADIN TERÖRİST ŞÜPHESİ

Aracın bu zamana kadar herhangi arama kaydının olmadığını anlatan Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Patlamada 2 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı." diye konuştu. Kadın teröristin valilikte mesainin başladığı sırada getirip, binanın protokol girişindeki açık otoparkta valinin makam aracının park alanına yakın bir yere bıraktığı ve uzaklaşmasının ardından patlamanın olduğu belirtildi.

VALİLİKTE GÖREVLİ BAHÇIVAN HAYATINI KAYBETTİ

Patlamada yaşamını yitirenlerden birinin Seyhan İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü’nde görev yapan Gökhan Aygül olduğu açıklandı. Evli 2 çocuk babası olan Aygül’ün, valilikte bahçıvan olarak 28 Kasım’a kadar geçici görevlendirildiği kaydedildi. Patlamada ölen ikinci kişinin erkek olduğu ancak üzerinden kimlik çıkmadığı kaydedildi.

BAKAN ALBAYRAK: "VALİ DAKİKALAR İLE KURTULDU"

Enerji ve Tabii kaynaklar bakanı berat Albayrak patlamanın gerçekleştiği noktada açıklama yaptı.

Albayrak şunları söyledi:

"Bu olayların hiçbirisi bizi, Türkiye’nin ulaşmak istediği istikametten alıkoyamayacak.

Sayın Valimiz dakikalar farkıyla, tam buraya gelmiş programı nedeniyle çıkarken gerçekleşmiş bir olaydan bahsediyoruz.

Bunların arkasındaki, kesimlere sesleneceğim. Bu millet bir ölür bin dirilir. Bu millet dünyaya cesaret nedir öğretmiş bir millettir.

Programları iptal etmeyeceğiz. İnadına geliyoruz inadına geleceğiz. Bu adamlara prim vermeyeceğiz.

Bugün 2 şehidimiz var.Türkiye büyük bir hedefe doğru ilerliyor. Bunlar ülkemizi yıldıramaz. Bunlar büyük bir doğumun sancıları."


Ömer Çelik Twitter'dan açıklama yaptı

Patlamanın ardından sosyal medyadan açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ise, olayın bir saldırı olduğunu söyledi.

Adana Valisi ile görüştüğünü belirten Çelik, yaralıların olduğunu ifade etti...

Adana Valiliği'ne bomba yüklü araçla saldırı!