FETÖ’nün kara kutusu Adil Öksüz 3 aydır firari

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akıncı Üssü'nde gözaltına alınan ve serbest bırakıldıktan sonra sırra kadem basan darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz sırra kadem basalı 3 ay oldu.

Adil Öksüz 3 aydır firari
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre 16 Temmuz'da Ankara'daki Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanan Öksüz, 18 Temmuz'da Sincan Batı Adliyesinde Hakim Köksal Çelik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz'ın karara itirazını da Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez delil yetersizliğinden reddetti.

Öksüz, 21 dakika kaldığı Sincan'daki adliyeden çıkarak kayıplara karıştı. FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olan Öksüz'ü arama çalışmaları sürüyor. Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Çelik ve Sönmez'i geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

Her iki hakim hakkında başlatılan soruşturma FETÖ kapsamına alındı. Müfettişler hakimler hakkında açılan soruşturmayı Çelik ve Sönmez'in FETÖ bağlantıları üzerinde durarak yürütüyor.