Adım adım Origi

Devre arasında 1 veya şartlar uyarsa 2 golcü birden almak isteyen Sarı-Kırmızılılar, 23 yaşındaki Belçikalı için son viraja girdi. Bu transfer yakında açıklanabilir.

Adım adım Origi
Akşam Gazetesi'nin haberine göre Gomis'in satılmasının ardından elde sadece Eren Derdiyok kalmıştı. Galatasaray’da tecrübeli futbolcu da sık sık sakatlanınca kanat adamları, forvet oynamak zorunda kaldı. Sarı-Kırmızılılar, bunun sıkıntısını çok çekti. Takımın gol ortalaması düştü. Ayrıca mecburen sistem de değişti. Daha önce Abdurrahim Albayrak tarafından devre arasında golcü transferi yapılacağı açıklanmıştı. Bu konudaki çalışmalar sürerken, Liverpool’da forma bulamayan Origi’de de son viraja girildi.

FORMA GİYMEK İSTİYOR

23 yaşındaki Belçikalı futbolcu konusunda kiralama bedeli üzerinde pazarlıklar yapılıyor. Divock Origi, daha önce yaptığı açıklama forma giyebileceği bir takıma gitmek istediğini söylemişti. Futbolcu konusunda herhangi bir sı- kıntı bulunmuyor. Belçikalı yıldız, bu sezon Premier Lig’de tek bir maçta bile şans bulamadı. Galatasaray, 6 aylık bir kiralama karşılığında 1-1.5 milyon euro gibi bir para ödemek istiyor. İngilizler ise 2.5 milyon euro talep ediyor.

2020’DE TAMAMLANACAK

Alınan bilgilere göre; kulüpler anlaşmaya yakın. Kısa süre içerisinde bu transferin resmen açıklanması bekleniyor. Hızı ve gücüyle tanınan Origi, Sarı-Kırmızılı formayı giymesi halinde takımı büyük oranda rahatlatacak. Forvet eksikliğinde kanat adamları yerlerini terk etmek zorunda kaldığı için Galatasaray büyük problemler yaşıyordu. Divock Origi, kanatlardan iyi beslendiği takdirde çok fazla gol atabilir. Liverpool’la olan mukavelesi ise 2020’de tamamlanacak.

2. FORVET OKAKA

Galatasaray'ın golcü transferindeki ana hedefi Liverpool’dan Origi... Ancak daha önce yapılan açıklamalarda 1 değil 2 golcünün alınabileceği belirtilmişti. Sarı-Kırmızılılar, Watford’da forma şansı bulamayan Okaka’yı da 2. forvet olarak düşünüyor. 29 yaşındaki futbolcunun maliyetinin Origi’den daha düşük olması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili konuşan menajeri, “Sezon başında G.Saray, Fulham ve Sevilla’yla görüştük. Hatta biriyle anlaştık ama geç kaldık. Bu sefer erken davranacağız” demişti.
Konular Spor Haberleri