Adnan Oktar firar için her yolu denemiş

Adnan Oktar’ın baskını haber aldıktan sonra peşindeki polislerden kurtulmak için İstanbul turu attığı ortaya çıktı. Oktar bir saatlik sürede önce Beykoz’a, ardından Samandıra’ya, sonra da Sarıyer’e geçmiş.

Adnan Oktar firar için her yolu denemiş
Yeni Şafak'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre Adnan Oktar’ın Çengelköy'de kaldığı villadan çıkıp Sarıyer'de yakalandığı ana kadarki detaylara ulaşıldı. Oktar’ın polisten kaçtığı bir saatlik zaman diliminde kısa bir İstanbul turu attığı ortaya çıktı. Baskının yapıldığı sabahın akşamı örgüt kanalı A9 TV’de yayında olan Oktar, sonrasında Çengelköy’deki köşküne geçti. Sabah 05.30'da stüdyonun bulunduğu villaya yapılan baskını öğrenince kaçmaya başlayan Oktar, kendisini havadan, denizden ve karadan takip eden polis ekiplerini atlatmak için her yolu denedi.

SÜREKLİ GÖRÜŞME YAPTI

Örgüt yöneticisi Didem Ürer'le birlikte 40 bin doların bulunduğu para dolu çantayı alıp köşkün yanındaki ormanlık alandan ana yolda bekletilen araçla trafiğe karışan Adnan Oktar, Üsküdar 15. Noter’in önünde bir süre bekledi. Daha sonra Beykoz’a yönelen ve burada da bir süre dolaşan Oktar, ikinci köprünün altında birçok telefon görüşmesi yaptı. İkinci köprüden Seyrantepe’ye geçen Oktar, burada da dolaştıktan sonra Sarıyer’e yöneldi. Sarıyer’de bir siteye giren Oktar, çıktıktan kısa süre sonra da yakalanarak gözaltına alındı.