Adnan Oktar operasyonundan son bilgiler

Mali Polis 2 yıl teknik takip yaptı, ‘FETÖ benzeri yapılanan Adnan Oktar Suç Örgütü’ çökertildi. ‘Örgüt lideri’ Adnan Oktar’ın da arasında olduğu 176 kişi gözaltına alındı. Örgüt, çocuk kaçırmak, tecavüz, İsrail’e casusluk başta olmak üzere 30 ayrı suçtan sorgulanacak...

Adnan Oktar operasyonundan son bilgiler
Sabah Gazetesi'nden Emir Somer ve Kenan Kıran'ın haberine göre İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şubesi 'kara para aklama' iddiaları üzerine iki yıl önce harekete geçti. MASAK ve Mali Şube, yurtdışından gelen kayıt dışı yüklü miktardaki para akışını tespit edip teknik ve fiziki takibe başladı. Dehşete düşüren izlere ulaşan emniyet güçleri dün sabah İstanbul merkezli 5 ayrı kentte düğmeye bastı. Haklarında gözaltı kararı verilen 235 şüpheli için 120 adrese baskın düzenlendi. "Suç örgütü elebaşı" olduğu iddiasıyla Adnan Oktar'ın da aralarında olduğu 176 şüpheli yakalandı. Şüpheliler hakkında, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması ve alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismarı gibi 30 ayrı suçtan işlem yapıldı. Oktar'ın ve örgüt üyelerinin mallarına el konulup şirketlerine kayyum atandı. Oktar'ın villasındaki 16 lüks araca el konuldu.

11 YAŞINDA MAĞDUR VAR!

100'ü aşkın mağdur arasında 11-40 yaş arasında, defalarca tecavüze uğramış kişiler ile tehdit ve şantaj yoluyla paralarına, mallarına el konulanların da olduğu iddia edildi. Operasyon düzenlenen adreslerdeki aramalarda, 100'e yakın silahla çok sayıda mermi, çelik yelek ve bir zırhlı cip ele geçirildi.

Aracıyla kaçmaya çalışan Oktar'ın, Sarıyer'de yakalandığı öğrenildi. Oktar'la birlikte, 'kedicikler' diye anılan kadınlar da emniyete götürüldü. Sağlık kontrolüne götürülen zanlıları bazı vatandaşlar linç etmek istedi. Örgütün 2 nolu ismi Tarkan Yavaş'ın kaçtığı bildirildi. Oktar'a yakın isimlerden Oktar Babuna ile örgüt avukatlarının da gözaltına alındığı belirtildi. Kedicik B.B., Bodrum'daki evinde güneşlenirken gözaltına alındı. Hüma Babuna, Ebru Yılmaz Atilla, Vuslat Terkoğlu ve Ömer T. de firariler arasında.

ADNAN OKTAR KİMDİR?

Adnan Oktar, kitaplarında 'Harun Yahya' adını kullanıyordu. Oktar, TV kanalında 'kedicikleri' ile yaptığı programlarla tepki görüyordu.

"İSRAİL'E AJANLIK YAPIYORDU" İDDİASI

"Devletin gizli bilgilerini İsrail'e sızdırmak" la da suçlanan Adnan Oktar Örgütü'nün FETÖ'ye benzer bir yapılanmaya sahip olduğu belirlendi. Oktar'ın örgüt üyelerinden birinin İsrailli milletvekili Y.G. olduğu iddia edildi. Polis soruşturmasına giren bilgiye göre bu milletvekili, yılda 2-3 kez İstanbul'a gelerek Oktar'dan aldığı bilgileri MOSSAD ve Netanyahu ile paylaşıyordu. İsrail basını da Oktar'ın gözaltına alınmasına geniş yer ayırdı. Haberlerde Oktar'ın İsrail ile kurduğu yakın ilişkilere dikkat çekildi. Haaretz gazetesi Oktar'ın bu yıl kendilerine verdiği ropörtajdan alıntılar yaparak, "İsrail'de gerçek dindar Yahudi bir çok arkadaşım var, Onları çok seviyorum" cümlelerini hatırlattı.

ZARRAB KUMPASINDA OKTAR BAĞLANTISI

Soruşturmada ifade veren eski örgüt üyesi Ceylan Özgül, örgütün ABD İstihbarat Teşkilatı'nda görevli Lee Thurman ile bağlantılı olduğunu ileri sürdü. Özgül, Adnan Oktar'ın, FETÖ'cülerin sahte belgeleriyle ABD'de açılan Rıza Zarrab davasının bilirkişisi Jonathan ve Mark Dubowitz ile görüştüğünü ardından bu kişileri CHP'li bir yetkiliyle daha görüştürdüğünü iddia etti.