Adnan Oktar örgütüne ikinci operasyon!

Adnan Oktar Suç Örgütü’ne yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda kardeş Kenan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Adnan Oktar örgütüne ikinci operasyon!
Sabah Gazetesi'nden Emir Somer, Fatih Ulaş ve Sema Dalgıç'ın haberine göre tutuklu Adnan Oktar'ın suç örgütüne yönelik dün yeni bir operasyon gerçekleştirildi. Kardeşi Kenan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Eş zamanlı operasyon, toplam 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 11 ilde yürütüldü. Şüphelilerden 23'ü İstanbul'da, 10'u diğer illerde arandı. İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Oktar'ı İstanbul'da gözaltına aldı.

'KÖPEK GİBİ SALDIRIYORSUNUZ'

Şüpheliler "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma", "Çocuğun cinsel istismarı", "Nitelikli cinsel saldırı", "Şantaj" ve "Cebir, şiddet ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma"yla suçlanıyor. Örgüte ilişkin soruşturma kapsamında ilk operasyonda 187 kişi tutuklanmıştı. Kardeş Oktar, ilk operasyondan sonra hakarette bulunduğu gazetecileri iftira atmakla suçlamış "Mahalledeki köpekler gibi saldırıyorsunuz. Nedir bu medya terörü. Delil de yok örgüt falan da yok" demişti.

'MİLYAR EVLADIM OLSA FEDA EDERİM' DEMİŞTİ

İlk operasyondan sonra İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün önüne gelerek basın açıklaması yapan grupta yer alan ve "Milyar tane evladım olsa Adnan Oktar'a feda olsun. Milyar tane evladım olsa, milyarını ve kendi canımı Adnan Oktar ve arkadaşlarının yoluna feda ederim" diyen Nursel Tekin de gözaltına alındı.

Adnan Oktar örgütüne ikinci operasyon!

Ayrıca Kenan Oktar'ın ise kardeşinin yakalanması nedeniyle İstanbul'da deprem olacağını ima etmesi tepki çekmişti.